Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναβλήθηκε ο 4ος διαγωνισμός για την Πατρών-Πύργου! "SOS" εκπέμπει ο Απ. Κατσιφάρας- Έκτακτη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αναβλήθηκε ο 4ος διαγωνισμός για την Πατ...

Τα ερωτήματα του Περιφερειάρχη

Ανεβλήθη κυριολεκτικά την τελευταία ημέρα η προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη στις 27 Σεπτεμβρίου  4η εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος που αφορά το τμήμα Κυλλήνη-Βάρδα μήκους 9χλμ και κόστους 70εκ.ευρώ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών, όπως αναφέρει το ypodomes.com, θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο η ημέρα διεξαγωγής της. Με αυτή την εργολαβία θα είχε δημοπρατηθεί ο μισός αυτοκινητόδρομος και θα απέμεναν οι υπόλοιπες 4 εργολαβίες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υποδομών, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη της 5ης εργολαβίας, μέσα στον Οκτώβριο η προκήρυξη της 6ης εργολαβίας ενώ στο τέλος του έτους αναμένεται η προκήρυξη της 7ης και 8ης εργολαβίας.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι ο ανάδοχος που θα προκύψει καθώς στις πρώτες τρεις επικράτησε η ΚΞ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα με έκπτωση που κυμάνθηκε πάνω από 50%.

Το δεύτερο είναι η χάραξη στην Κάτω Αχαγιά όπου οι φορείς της περιοχής έχουν ζητήσει εναλλακτική "νότια" χάραξη. Ωστόσο πηγές κοντά στο έργο αναφέρουν ότι είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξει η χάραξη καθώς κάτι τέτοιο θα επέφερε καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτών των τμημάτων κατά 4-5 χρόνια καθώς θα έπρεπε να γίνουν από την αρχή απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές ανασκαφές (αν προκύψουν) και βέβαια νέες μελέτες.

Μετά τη σημερινή ατυχή εξέλιξη της αναβολής του διαγωνισμού για το Δ' τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πατρών - Πύργου (Βάρδα - Κυλλήνη), ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας φέρνει εκτάκτως το θέμα προς συζήτηση, εκτός ημερησίας διάταξης, στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης. Παράλληλα σε γραπτή του δήλωση για το θέμα θέτει μια σειρά ερωτημάτων όπως:

«Απαιτούμε καθαρές κουβέντες για το έργο.

Είναι ενταγμένο σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο;

Έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μεγάλο έργο;

Γιατί αναβλήθηκε σήμερα ο διαγωνισμός;

Ποια είναι τα οριστικά χρονοδιαγράμματα για το σύνολο του έργου;»

και καταλήγει ο κ. Κατσιφάρας:

«Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Ηλείας δεν αντέχουν άλλη αβεβαιότητα.

Πρέπει επιτέλους να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Καθαρές κουβέντες τώρα».

 

Θέματα ημερήσιας διάταξης

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 15.00 στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα θέματα της έγκρισης Στρατηγικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) για άλλες χωρικές στρατηγικές, στην περιοχή  Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού με εισηγήτρια την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και αντίστοιχα στην ευρύτερη περιοχή του άξονα Κατακόλου-Αρχαίας Ολυμπίας με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις