Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με ξεχωριστό τρόπο η έναρξη των φετινών Πρωτοκλητείων της Μητροπόλεως Πατρών στις 4 Νοεμβρίου

Με ξεχωριστό τρόπο η έναρξη των φετινών ...
Μαρτάτος Tάκης

Θα μεταφερθεί στην Πάτρα από το Άγιον Όρος η Τιμία Ζώνη της Παναγίας για προσκύνημα

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο θα ξεκινήσουν τα φετινά Πρωτοκλήτεια που όπως κάθε φορά είναι αφιερωμένα στον Πολιούχο των Πατρών, Απόστολο Ανδρέα. Όπως αποκάλυψε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στο τέλος της όμορφης εκδήλωσης «Στα Βήματα του Πρωτοκλήτου» το βράδυ της Κυριακής 18/9/2016, στο προαύλιο του ναού του Αγίου Ανδρέου, τα ερχόμενα Πρωτοκλήτεια θα ξεκινήσουν με την έλευση και μεταφορά στην Πάτρα, της Τίμια, Αγίας Ζώνης της Παναγίας, που ως γνωστό αποτελεί το μοναδικό Ιερό Κειμήλιο που σχετίζεται με τον επίγειο βίο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η Αγία Ζώνη όπως αναφέρει το dogma.gr, είναι μια ζώνη που κατά την εκκλησιαστική παράδοση, είχε φτιάξει η ίδια η Θεοτόκος από τρίχες καμήλας. Σήμερα το μοναδικό σωζόμενο μέρος της βρίσκεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος, απ’ όπου και το μεγάλης σπουδαιότητας ιερό κειμήλιο και σύμβολο θα μεταφερθεί στην Πάτρα (προφανώς στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου μας Αποστόλου Ανδρέου) για προσκύνημα από τους πιστούς και προκειμένου ο λαός των Πατρών να λάβει στήριξη και ευλογία στους δύσκολους καιρούς της κρίσης που διάγουμε όλοι.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος δεν διευκρίνισε το ακριβές χρονικό διάστημα που η Τιμία Ζώνη της Παναγίας θα παραμείνει στην Πάτρα.

Η ιστορία της Αγίας Ζώνης ξεκινά με την Κοίμηση της Θεοτόκου. Σύμφωνα με τις ιερεές Γραφές, η Παναγία τάφηκε φορώντας την. Έφτασε, όμως, στα χέρια του Αποστόλου Θωμά με θαυματουργικό τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα κι όπως αναφέρει το dogma.gr, ο Θωμάς, ήταν ο μοναδικός Απόστολος που δεν βρέθηκε στην Γεσθημανή όταν η Παναγία τάφηκε. Η παράδοση θέλει τους υπόλοιπους να μεταφέρθηκαν κοντά στην Παναγία με νεφέλες. Αυτό έγινε και με τον Θωμά αλλά τρεις μέρες αργότερα.

Όταν η νεφέλη του τον πήγαινε στη Γεσθημανή συνάντησε την Παναγία την στιγμή της μεταστάσεως Της, όταν δηλαδή σώμα και πνεύμα ανέβαινε στους ουρανούς.

Τότε ο ίδιος ζήτησε από την Παναγία να του δώσει κάτι για ευλογία, και Εκείνη του έδωσε τη ζώνη της.

*Στο μεταξύ οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα, θα κορυφωθούν το διήμερο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, με τον αγιασμό για τη νέα αλιευτική περίοδο στην Ιχθυόσκαλα την Κυριακή το απόγευμα. Η πομπή θα ξεκινήσει από το ναό στις 17.45, θα ακολουθήσει ο αγιασμός και στη συνέχεια η δια θαλάσσης μεταφορά της Τιμίας Κάρας στο μόλο Αγ. Νικολάου. Στις 19.00 περίπου το απόγευμα της Κυριακής, θα τελεστεί η Θεία Δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων και κατόπιν θα ξεκινήσει η λιτάνευση κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου με κατάληξη το ναό.

Όπως τονίστηκε, τα τελευταία χρόνια η επέτειος της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου, Πρωτόκλητου μαθητή του Ιησού Χριστού που μαρτύρησε στην Πάτρα σε χιαστό σταυρό, τιμάται με πανηγυρικό τρόπο και εξέχουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις