Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεργασία Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών και ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ

Συνεργασία Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών κα...

Νέα ειδικότητα

O Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών καλωσόρισε στην οικογένειά του μια σοβαρή συνεργασία με το ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ (Εκπαιδευτικός όμιλος), με πολυετή αναγνωρισμένη προσφορά, η οποία ενισχύεται στο χώρο του αθλητισμού εν γένει σε τέλεια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις με εξαίρετο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η πρωτοποριακή νοοτροπία των Σχολών ΩΜΕΓΑ, η γνώση στα Αθλητικά Δεδομένα και η άριστη οργάνωση σε ακαδημαϊκό επίπεδο μπορούν να προσφέρουν δυνατότητα για μια καριέρα σε ένα χώρο γεμάτο ενέργεια και ενθουσιασμό.

Σήμερα τα πάντα αλλάζουν, η επιλογή μας για τις σπουδές που θα ακολουθήσουμε είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Οι Σχολές ΩΜΕΓΑ ανταποκρίνονται και προσαρμόζονται στις πραγματικές ανάγκες και τάσεις της αγοράς, περιλαμβάνουμε και δημιουργούμε ειδικότητες και προγράμματα σπουδών που καλύπτουν θέσεις εργασίας με ζήτηση και προοπτική.

Εξελισσόμαστε και συνεχώς δημιουργούμε τμήματα καινούρια όπως των Κυβερνήτων Σκαφών Αναψυχής.

Μια νέα ειδικότητα που αναμένεται να έχει πολύ μεγάλη ζήτηση στην αγορά.

Έτσι με την καινούρια αυτή ειδικότητα συνεργαζόμαστε με μεγάλη χαρά και τιμή με τον Ναυτικό Όμιλο Πατρών. Ο Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής είναι κυβερνήτης μικρού ιστιοπλοϊκού ή και μηχανοκίνητου σκάφους αναψυχής.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται:

1) παραλαβή του σκάφους,

2) έλεγχος κατασκευής και του εξοπλισμού του,

3) προμήθεια νερού, τροφίμων και άλλων αναλώσιμων,

4) πλοήγηση του σκάφους,

5) φροντίδα για την άνετη και ασφαλή μεταφορά τους.

 

Εξοπλισμός και μέσα

Ο επαγγελματίας κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής χρησιμοποιεί χάρτες, βιβλία (πιλότους για κάθε περιοχή) ναυτιλιακά όργανα για τη χάραξη πορείας και φορητό ασύρματο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

Ο κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής χρειάζεται να διαθέτει:

1)      Προθυμία, κοινωνική δεξιότητα

2)      Δυναμισμός, συνέπεια, αυτάρκεια και αγάπη για τη θάλασσα και τα νησιά

3)      Καλή φυσική και σωματική κατάσταση

4)      Ψυχραιμία και αντοχή

5)      Υπομονή και  συγκαταβατικότητα

6)      Επιδεξιότητα

7)      Ικανότητα για την αντιμετώπιση ειδικών μηχανικών προβλημάτων

8)      Γρήγορα αντανακλαστικά

9)      Γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας

 

Η διάρκεια φοίτησης στην ειδικότητα αυτή είναι 2 έτη (4 εξάμηνα) και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ολοκληρώνοντας τα 4 εξάμηνα φοίτησης είτε κατά τη διάρκεια του Δ΄ εξαμήνου.

Η ιστιοπλοΐα είναι ο πιο συναρπαστικός και ονειρικός τρόπος να συνταξιδεύεις είτε με την ήρεμη θάλασσα ή με το κύμα.

Είναι όμως πολύ πιο όμορφα, με το να συνταξιδεύεις, έχοντας δίπλα σου, πεπειραμένους και έμπειρους κυβερνήτες σκαφών, απολαμβάνοντας τις ομορφιές των νησιών μας ή, και συνεργάζεσαι, ευρισκόμενος σε πλήρη ασφάλεια και ηρεμία.

Αν αγαπάς τη θάλασσα, τον αέρα, τα ταξίδια αντιλαμβάνεσαι τη μοναδικότητα της ζωής.

Γινόμενος μέλος, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών (ΙΟΠ), ένα αθλητικό μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Πάτρα το 1980 με σκοπό την ανάπτυξη και τη διάδοση των αγωνισμάτων, καθώς και την καλλιέργεια των αθλητών ιστιοπλοΐας και ιστοσανίδας (στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή, απολαμβάνεις (ή τυγχάνεις όλών αυτών των προσφορών).

Η συνεργασία του ΙΕΚ των Σχολών Ωμέγα,με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών είναι πολύ ουσιαστική , διότι τα μέλη του Ομίλου ( ΙΟΠ) και εργαζομενοι σε αυτόν θα μπορούν να εκπαιδεύονται απο το αρτίας εκπαιδευόμενο προσωπικό , του ΙΕΚ ΣΧΟΛΩΝ ΩΜΕΓΑ και να συνεργάζονται όπου τους ζητηθεί.

Επίσης σημαντική δραστηριότητα είναι : η ίδρυση Σχολής , απόκτηση πτυχίου Ανοιχτής Θαλάσσης αναγνωρισμένης απο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ( ΓΓΑ) η οποία γίνεται  με τα δύο ιδιόκτητα σκάφη του Ομίλου.

Στον τομέα αυτό είναι πολύ σημαντική η συνεργασία , με το ΙΕΚ των Σχολών Ωμέγα , από πλευράς εκπαίδευσης των μελών της όπως και για οποιαδήποτε δραστηριότητα ζητηθεί.

Το αρτίως εκπαιδευμένο προσωπικό του θα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε θέματα όχι μόνο εκπαίδευσης αλλά και συνεργασίας.

Έτσι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών μαζί με το ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ θα μπορέσουν να αναπτύξουν κοινωνική και πολιτιστική δράση , σε θέματα που αφορούν , το θαλάσσιο περιβάλλον , τις δραστηριότητες γύρω απο αυτό καθώς επίσης και της ναυτικής παράδοσης.

Εν τέλη κατά την διάρκεια του θα διοργανώνονται  εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες ( ανοιχτές στο ευρύ κοινό) , με θεματολόγία και επίκαιρα θέματα ναυτικού ιοστορικού και ιστιοπλοϊκού περιεχομένου.

Παράλληλα ο Όμιλος συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν το περιβάλλον , τον πολιτισμό τον ναυταθλητισμό , τα τοπικά θέματα που αφορούν την Πάτρα και την κοινωνία της όπως επίσης , παράλληλα με το ΙΕΚ των Σχολών Ωμέγα , έχει σημαντική συνεργασία με το πανεπιστήμιο της πόλης , εργάζεται για την τουριστική προβολή της περιοχής και γενικά έιναι παρών με άποψη και θέσεις σε κάθε θέμα της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος οι εορταστικές και οι αποκριάτικες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις των μελών , με την κοπή της πίτας , το χορό των μεταμφιεσμένων , τα κούλουμα και την καθαρή Δευτέρα κ.α., ακολουθούν κατά παράδοση τα εθιμικά πρότυπα του λαού των Πατρέων .

Εκεί , απο εδώ και πέρα θα είναι παρών και το ΙΕΚ των ΣΧΟΛΩΝ ΩΜΕΓΑ να προσφέρει τις γνώσεις , την εκπαίδευση στις ψυχαγωγικές και εορταστικές εκδηλώσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις