Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι ενέργειες του Πανεπιστημίου Πατρών για τη σίτιση, τη στέγαση, τη μετακίνηση και την ασφάλεια των φοιτητών

Οι ενέργειες του Πανεπιστημίου Πατρών γι...

Οι ρυθμίσεις φοιτητικής μέριμνας

Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοίνωσε τις ενέργειες, που αφορούν τόσο σε θέματα φοιτητικής μέριμνας, όσο και στην εν γένει εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία της Πανεπιστημιούπολης.

Αναλυτικά:

•  Σίτιση: Ενεργοποιήθηκε ήδη από τις αρχές Ιουλίου 2016 η ηλεκτρονική υποβολή των δικαιολογητικών για τις κάρτες σίτισης για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2016-17, στη διεύθυνση: www.ddm.upatras.gr/sitisi.

Περισσότερες πληροφορίες για παροχές φοιτητών στο: https://www.upatras.gr/el/node/5317.

Οι φοιτητές παλαιοτέρων ετών μπορούν να σιτίζονται με την κάρτα σίτισης του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους 2015-16, μέχρι παραλαβής της νέας κάρτας.

Οι πρωτοετείς φοιτητές 2016-17 θα παραλάβουν την κάρτα σίτισης μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Στέγαση: Προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις στέγασης, ζητήθηκε από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ και, κατ’ αρχήν, υπάρχει έγκριση για μίσθωση 130 θέσεων —σε σχέση με 80 θέσεις την περσινή χρονιά— για όλο το ακαδημαϊκό έτος σε ξενοδοχεία της πόλης μας, πέραν αυτών που διαθέτει η Φοιτητική Εστία.

Παράλληλα, έχει αποσταλεί από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για έγκριση μίσθωσης 80 θέσεων στην πόλη του Αγρινίου, για να καλυφθούν οι ανάγκες των εκεί φοιτητών.

Η προθεσμία για την υποβολή νέων αιτήσεων για στέγαση στη Φοιτητική Εστία Πατρών παρατείνεται έως 30-09-2016.

Μετακίνηση: Για τη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων στην Πανεπιστημιούπολη μεταφέρεται η υφιστάμενη στάση των λεωφορείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο απέναντι πεζοδρόμιο, δηλαδή στην πλευρά της εξόδου του Νοσοκομείου, όπου θα τοποθετηθεί φωτισμός και στέγαστρο.

Επίσης αναβαθμίζεται περαιτέρω, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ,  η κεντρική στάση των λεωφορείων που βρίσκεται πλησίον του κτιρίου της Πρυτανείας.

Ασφάλεια: Συνεχίζεται η συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Πανεπιστημιούπολης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένει στα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου το Πανεπιστήμιο Πατρών-Η κατάταξη του QS World Ranking

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις