Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνάντηση του Δήμου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Σχολικών Καθαριστριών

Πάτρα: Συνάντηση του Δήμου με το Δ.Σ. το...

έθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της λειτουργίας των σχολείων, της συντήρησης και της καθαριότητας

Με το Δ.Σ. του Συλλόγου Σχολικών Καθαριστριών του Δήμου Πατρέων συναντήθηκαν σήμερα οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος και Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας. Στη συνάντηση τέθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της λειτουργίας των σχολείων, της συντήρησης και της καθαριότητας.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η μείωση κατά 60% της επιχορήγησης των σχολείων, που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ενημέρωσαν τους αντιδημάρχους ότι μόλις χθες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε σε νέα μεγάλη μείωση στο κονδύλι του Υπουργείου Παιδείας, που προορίζεται για τις πληρωμές τους. Το αποτέλεσμα είναι η νέα προκλητική περικοπή από 10 μέχρι 15% στους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης των 200 και 300 ευρώ.

Οι Αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν τις σχολικές καθαρίστριες για την οργάνωση της λειτουργίας των λαϊκών φροντιστηρίων και την πρόθεση των υπολοίπων φορέων της εκπαίδευσης να συμβάλλουν ενεργά και να τα στηρίξουν και ζήτησαν και τη δική τους συμβολή. Ενημέρωσαν επίσης, ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να διεκδικεί από την κυβέρνηση την μονιμοποίηση των συγκεκριμένων 160 συμβασιούχων καθαριστριών.

Η Δημοτική Αρχή και ο Σύλλογος θα συντονίσουν με κοινές πρωτοβουλίες την δράση τους για διεκδίκηση σταθερής εργασίας με δικαιώματα και τα άλλα ζητήματα, που αφορούν την Παιδεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις