Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου η τουρίστρια που τυφλώθηκε από ποτά μπόμπες στη Ζάκυνθο – Φαίνεται να ξεπερνά τη νεφρική ανεπάρκεια

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοση...

Στη Ζάκυνθο οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να βρουν πού κατανάλωσε νοθευμένα ποτά

Η 20χρονη Χάνα Πάουελ από την Αγγλία, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με τύφλωση και οξεία νεφρική ανεπάρκεια, αφού είχε καταναλώσει κατά τη διάρκει των διακοπών της στη Ζάκυνθο νοθευμένα ποτά. Η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται ως κρίσιμη αλλά σταθερή.

Όπως γράφει το imerazante.gr η 20χρονη, λαμβάνοντας τη σωστή θεραπεία αναμένεται να ξεπεράσει το πρόβλημα της νεφρικής ανεπάρκειας που προκάλεσε στην υγεία της η ουσία μεθανόλη, την οποία χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να νοθεύουν τα ποτά.

Ωστόσο, πιο δυσμενής είναι η πρόβλεψη για την όραση της νεαρής κοπέλας, η οποία έχει υποστεί πολύ σοβαρή ζημιά. Αυτήν τη στιγμή, το μοναδικό που μπορεί να διακρίνει είναι σχήματα και περιγράμματα

Στη Ζάκυνθο οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να βρουν πού κατανάλωσε νοθευμένα ποτά η 20χρονη Βρετανίδα τουρίστρια.

Προχτές το βράδυ, στελέχη της Αστυνομίας Ζακύνθου και του τμήματος εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, μετέβησαν στα καταστήματα που διασκέδαζε η άτυχη κοπέλα και πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα μπουκάλια των ποτών.

Εξετάσεις

Είναι πολλές οι ημέρες που μεσολάβησαν για να μπορέσει κανείς να ανιχνεύσει ουσίες. Έχουν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες, όμως, δεν ανιχνεύουν ουσίες, όπως για παράδειγμα τη μεθανόλη που συνήθως περιέχεται στα ποτά “μπόμπες” και μεταβολίζεται πολύ γρήγορα. Τέτοιες ουσίες ανιχνεύονται μόνο από ειδικά εργαστήρια. Στο πλαίσιο αυτό, αιματολογικό δείγμα έχει αποσταλεί προς τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, εκτιμάται ότι λόγω του χρόνου που μεσολάβησε είναι σχεδόν απίθανο οι εξετάσεις αυτές να είναι έγκυρες και αξιόπιστες.

Μήνυση

Οι καταγγελίες της οικογένειας της νεαρής Βρετανίδας για τους υπεύθυνους για τη σημερινή κατάσταση της υγείας της είναι βαριές. O πατέρας της, Ντέρεκ Πάουελ, υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ η μητέρα της Κρίστιν σε συνέντευξή της στη Bρετανική Mirror τόνισε πως “Τα νεφρά της είναι κατεστραμμένα. Κάνει αιμοκάθαρση κάθε μέρα. Οι Αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να οφείλεται στη μεθανόλη, αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει αεροδιακομιδή, ώστε να μεταφερθεί στην Αγγλία και να συνεχίσει εκεί τη θεραπεία της”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις