Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μοιράζουν… προειδοποιήσεις στους παραβάτες οδηγούς του κέντρου – Καμπάνια ενημέρωσης ετοιμάζει ο Δήμος για την ελεγχόμενη στάθμευση – Δείτε από πού μπορείτε να αγοράσετε «ξυστό»

Πάτρα: Μοιράζουν… προειδοποιήσεις στους ...

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα 29/08

Μπορεί ακόμη να μην έχουν ξεκινήσει τα πρόστιμα στους παραβάτες οδηγούς που παρκάρουν στο κέντρο της Πάτρας, μιας και η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο, αλλά καλό θα είναι να γνωρίζετε από πού μπορείτε να αγοράσετε τα απαραίτητα «ξυστά». Για το λόγο αυτό ο Δήμος Πατρών έδωσε στην δημοσιότητα τον χάρτη με τα μέχρι στιγμής, σημεία πώλησης των καρτών πρέπει να χρησιμοποιούν οι οδηγοί.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω στην κάρτα ο δημότης θα σημειώνει ξύνοντας τα κατάλληλα σημεία της κάρτας, την ημερομηνία και την ώρα στάθμευσης του οχήματος και στην συνέχεια θα το τοποθετεί σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου.

Μετά την παρέλευση του χρονικού ορίου ο δημότης θα υποχρεούται να μετακινήσει το όχημα εκτός της περιοχής μεγίστου ορίου στάθμευσης, αφού δεν θα έχει ξανά το δικαίωμα να σταθμεύσει το όχημα εντός της ημέρας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στόχος του μέτρου δεν είναι η είσπραξη εσόδων για το Δήμο, αλλά η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, το αντίτιμο στάθμευσης είναι μόλις 30 λεπτά του ευρώ για κάθε ώρα.

Το σύστημα χρονικού περιορισμού στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας ξεκίνησε ήδη από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι που έχουν αναλάβει την εφαρμογή του μέτρου στις περιπτώσεις παραβάσεων κολλούν ενημερωτικό σημείωμα στο ΙΧ. Περί το τέλος του Σεπτεμβρίου η δημοτική Αρχή ετοιμάζει «επικοινωνιακή αντεπίθεση», ώστε να πληροφορηθούν οι οδηγοί για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Το μέτρο ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή, για τις ώρες 8 π.μ.-2 μ.μ. και 5-9 μ.μ. και Σάββατο 8 π.μ.-2 μ.μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις