Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

O Θέμης Καραμουρατίδης έρχεται στην Πάτρα με την Νατάσα Μποφίλιου και μιλάει στο thebest.gr:"Νιώθω ότι είμαι μέλος μιας ομάδας χωρίς την «ασφυξία» και τον «αυτισμό» της κλίκας"

O Θέμης Καραμουρατίδης έρχεται στην Πάτρ...

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στα "Παλαιά Σφαγεία'

Ύστερα από τις sold out παραστάσεις του χειμώνα που συζητήθηκαν όσο λίγες στην Αθήνα, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν την ξεχωριστή ΒΑΒΕΛ σε όλη την Ελλάδα. Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου εμφανίζονται στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών.

Λίγο πριν την επίσκεψη τους στην Πάτρα, ο Θέμης Καραμουρατίδης μίλησε στο thebest.gr.

Ο Θέμης Καραμουρατίδης έγινε γνωστός ως συνθέτης, κυρίως από τη συνεργασία του με τον στιχουργό Γεράσιμο Ευαγγελάτο σε τραγούδια που ερμήνευσε η Νατάσσα Μποφίλιου.

Οι τρεις τους, αν και πολύ νέοι, έχουν δημιουργήσει μια καλλιτεχνική παρέα που έχει ήδη δώσει σπουδαία τραγούδια. Τραγούδια του Θέμη Καραμουρατίδη έχουν ερμηνεύσει επίσης η Τάνια Τσανακλίδου, ο Μάριος Φραγκούλης, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Δώρος Δημοσθένους.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Νατάσα Μποφίλιου, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Θέμης Καραμουρατίδης

Νατάσα Μποφίλιου, Γεράσιμος Ευαγγελάτος,...

Νατάσα Μποφίλιου, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Θέμης Καραμουρατίδης

Το φετινό καλοκαίρι σας βρίσκει σε μια μεγάλη περιοδεία έχοντας στις αποσκευές σας την «Βαβέλ». Μια δουλειά που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Πώς αισθάνεστε;

Η «Βαβέλ» και η περιοδεία μας με άξονα τον δίσκο είναι ήδη η αγαπημένη μου δουλειά. Η ανυπομονησία που έχω και ο παιδικός ενθουσιασμός για τα lives και τα τραγούδια του δίσκου με αναζωογονεί και μου δίνει την αίσθηση ενός νέου ξεκινήματος.

Έρχεται μετά από μια κρίσιμη καλλιτεχνικά στιγμή που είχα αρχίσει να προβληματίζομαι για το τι θέλω να γίνει μετά , αν μου αρέσει η πορεία των πραγμάτων, αν υπάρχει κάτι που θέλω να πω. Όλα αυτά λύθηκαν όταν άρχισε να χτίζεται η «Βαβέλ μας». Είναι κομβικό σημείο στη σχέση μας με τα παιδιά (Νατάσα Μποφίλιου -Γεράσιμο Ευαγγελάτο) αλλά και στην μουσική μας πορεία.

Τι σημαίνει για εσάς η λέξη «επιτυχία»;

Επιτυχία είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς ,όπως σου αρέσει να το κάνεις. Να έχεις δίπλα σου τους φίλους σου, να μοιράζεσαι τις ανησυχιες σου και να κοιμάσαι με συνείδηση καθαρή τα βράδια. Να αισθάνεσαι ότι δεν προδίδεις τις αξίες και τα θέλω σου.

Υπάρχει κριτική για την τέχνη και την μουσική; Πώς αντιδράτε σε αυτή;

Η κριτική είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο που «σηκώνει» ώρες συζήτησης. Νομίζω ότι η έννοια της έχει εκφυλιστεί με το χρόνο και ότι η εγκυρότητα της έχει υποβαθμιστεί. Για να μπορείς να βγεις «καθαρός» και δίκαιος από αυτόν τον λαβύρινθο γνωμών, χρειάζεται να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να την τοποθετείς στην πραγματικότητα σου όντας ο ίδιος αντικειμενικός με την ίδια την κριτική.

Χρειάζεται να αναλογίζεσαι αν αυτός που κάνει την κριτική (από έναν παλιάς κοπής δημοσιογράφο μέχρι ένα 17χρονο παιδί στο facebook) είναι ένας άνθρωπος που συμφωνείς αισθητικά, αν εκτιμάς η όχι την γνώμη του, άν τον θεωρείς έξυπνο ή ανόητο, αν αυτά που αντιπροτείνει σε σχέση με τη δουλειά σου σε βρίσκουν σύμφωνο.Τότε μπορείς να εκμαιεύσεις τα χρήσιμα και να πετάξεις τα επουσιώδη .

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσάς;

Κυριολεκτικά… τα πάντα αποτελούν πηγή έμπνευσης.Οι άνθρωποι, τα συναισθήματα τους, οι έρωτες τους, η καθημερινότητα τους. Οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει την αρχή μιας ιδέας που θα οδηγήσει σε τραγούδι.

Είστε ένας δημιουργός που σε νεαρή ηλικία έγινε γνωστός, απέκτησε το κοινό του κλπ.. Το έχετε συνειδητοποιήσει;

Έχω συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει αυτό που κάνω. Μιλάμε την ίδια γλώσσα και μοιραζόμαστε μια κοινή ματιά για τον κόσμο.

Ποιο είναι, κατά την γνώμη σας, το πιο σημαντικό πράγμα που έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα στον χώρο της μουσικής;

Να διατηρήσω ακέραιη τη δημιουργική και προσωπική μου σχέση με την Νατάσα Μποφίλιου και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Να νιώθω ότι είμαι μέλος μιας ομάδας χωρίς την «ασφυξία» και τον «αυτισμό» της κλίκας. Η ισορροπία ανάμεσα στην μονάδα και την ομάδα είναι η μεγαλύτερη μου κατάκτηση και αυτή που απελευθερώνει την καλλιτεχνικότητα μου.

Ποια είναι η σχέση σας με τα «φώτα», την προβολή, την δημοσιότητα;

Μια χαρά. Δεν τυγχάνω μιας προβολής και δημοσιότητας που θα έφτανε σε ακραία σημεία και σε αίσθηση εγκλωβισμού. Δεν υπάρχει κάτι το καταπιεστικό στον τρόπο που επιλέγω να διαχειρίζομαι την προβολή και στον τρόπο που επιλέγει να με διαχειρίζεται αυτή.

Μιλάω όταν υπάρχει κάτι να πω η να παρουσιάσω, ακούω ευγενικές κουβέντες, δέχομαι συγχαρητήρια στο δρόμο χωρίς ακρότητες, έχω απόλυτη ιδιωτικότητα.

Γενικά νομίζω ότι τα πράγματα είναι σε σημείο που και τον ναρκισσισμό μου καλύπτουν με σκόρπιες δόσεις αυτοπεποίθησης αλλά και μου υπενθυμίζουν συχνά πυκνά ότι «δεν τρέχει και τίποτα».

Υπάρχουν επιλογές που θα τις χαρακτηρίζατε ως «ρίσκο»; Πόσο σας αρέσει να πειραματίζεστε και ακολουθείτε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια;

Η κάθε κίνηση, το κάθε τραγούδι είναι ένα μικρό ρίσκο. Μου αρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα ή να καταπιάνομαι με κλασικότερα. Αυτή την περίοδο είμαι σε μια δημιουργική φάση που καλύπτει και τους δυο αυτούς πόλους.

Πώς θα περιγράφατε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική μουσική;

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής κατάστασης, οπότε νομίζω ότι για να περιγράψει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στη μουσική αρκεί να περιγράψει αυτό που ζούμε σήμερα. Δύσκολες συνθήκες με μια ελαφρά απαισιοδοξία αλλά και με πρόσφορο έδαφος για προσωπικό αγώνα και ενδοσκόπηση.

Ποιες συνεργασίες σας ξεχωρίζετε και ποιες ονειρεύεστε για το μέλλον;

Δεν θα μπορούσα ποτέ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση και να είμαι δίκαιος, όταν έχω συνεργαστεί με τόσους πολλούς καλλιτέχνες που αγαπώ και εκτιμώ. Νομίζω ότι η απάντηση θα δοθεί και στο μέλλον μέσα από τη σταθερότητα και την αντοχή που θα έχουν ή όχι οι καλλιτεχνικές σχέσεις που έχω δημιουργήσει ως τώρα.

 

Μουσικοί:

Θέμης Καραμουρατίδης (πιάνο, ενορχηστρώσεις)

Άρης Ζέρβας (τσέλο, βοηθός ενορχηστρωτή)

Γιάννης Δημητριάδης (πλήκτρα, ακορντεόν)

Γιώργος Μπουλντής (μπάσο ηλεκτρικό και κοντραμπάσο)

Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα)

Περικλής Αλιώπης (τρομπέτα)

Γιώργος Κάστανος (κλαρινέτο-σαξόφωνο)

Nίκος Μέρμηγκας (λαούτο, λάφτα, μπουζούκι, μαντολίνο)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ : ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗ : ΑΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΙΣΜΩΝ : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

HΧΟΛΗΠΤΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΞΕΒΑΝΗΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ VIDEO: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΝΗΣ

ARTWORK: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΛΟΣ.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: PROSPERO, www.prospero.com.gr

Παλαιά Σφαγεία, Πάτρα

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Ώρα έναρξης: 21:00.

Τιμές εισιτηρίων: 13€ προπώληση, 15€ στην είσοδο.

Παιδικό (έως 12 ετών), φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ : 13€

(με την επίδειξη των κατάλληλων δικαιολογητικών κατά την είσοδό τους στο θέατρο).

Προπώληση εισιτηρίων:

Discover your way, Πατρέως 30

Γωνιά του βιβλίου, βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου, Αγ. Νικολάου 32.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 210 7258901.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight