Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έσβησε στα 86 της χρόνια η διάσημη Γαλλίδα σχεδιάστρια, η «βασίλισσα των πλεκτών» Sonia Rykiel

Έσβησε στα 86 της χρόνια η διάσημη Γαλλί...

Από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον

Συγκίνηση επικρατεί στο χώρο της μόδας και της διεθνούς ραπτικής καθώς μία πολύ γνωστή και καταξιωμένη σχεδιάστρια, η αποκαλούμενη «βασίλισσα των πλεκτών», Σόνια Ρίκιελ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Η ιδρύτρια του ομώνυμου οίκου μόδας, έσβησε στο Παρίσι όπως ανακοίνωσε η κόρη της Ναταλί, στο Γαλλικό Πρακτορείο. «H μητέρα μου πέθανε στο Παρίσι, στο σπίτι της, στις 05.00 το πρωί, από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον», όπως είπε.

Η Sonia Rykiel είχε γεννηθεί στο Παρίσι στις 25 Μαΐου του 1930 και ήταν κόρη μιας Ρωσίδας και ενός Ρουμάνου και η μεγαλύτερη των 5 παιδιών της οικογένειας.

Η πρώτη της επαφή με τον κόσμο του ρούχου ήταν το 1948, όταν σε ηλικία 17 ετών προσλήφθηκε από το Παρισινό κατάστημα υφασμάτων, Grande Maison de Blanc, για να ντύσει τις βιτρίνες του.

Το 1953, όπως αναφέρει το σάιτ iefimerida.gr, η Sonia Rykiel παντρεύτηκε τον Sam Rykiel, ιδιοκτήτη της Laura boutique που πωλούσε ρούχα πολυτελείας σε κεντρική συνοικία του Παρισιού. Σε αυτό το ίδιο κατάστημα, δημιούργησε και πούλησε το πρώτο πουλόβερ της.

Μια από τις διασημότερες πελάτισσές της ήταν η θρυλική Αμερικανίδα ηθοποιός Όντρεϊ Χεπμπορν, η οποία επισκέφθηκε τη μπουτίκ και αγόρασε 14 πουλόβερ σχεδιασμένα από τη Sonial Rykiel (τα εν λόγω πουλόβερ αργότερα έγιναν γνωστά ως poor-boy sweaters).

"Το σημαντικό με τα ρούχα είναι η γυναίκα" έλεγε η Sonia Rykiel, η οποία, πρώτη, απλοποίησε το ρούχο πολυτελείας και έντυσε τις γυναίκες πραγματικά άνετα και κομψά.

Το 1960 ένα από τα περίφημα πουλόβερ της Rykiel  μπήκε εξώφυλλο στη Vogue και το 1965 δημιούργησε τη δική της εταιρεία. Αρωγός της ο σύζυγός της, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι εντωμεταξύ χώρισαν, ίδρυσε μαζί της, το 1968, το εμπορικό σήμα Sonia Rykiel. Η εταιρεία δεν κάνει μόνο ρούχα, αλλά παπούτσια, τσάντες, είδη σπιτιού, κ.α.

H Rykiel τα τελευταία χρόνια δεν σχεδίαζε πλέον τις συλλογές της για τον ομώνυμο οίκο, ωστόσο παρέμενε στενά συνδεμένη με αυτόν, αφού ήταν επίτιμη πρόεδρος. Στο πλευρό της ήταν η κόρη της και μοναδική της κληρονόμος.

Η φωτ. είναι από eurokinissi.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight