Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ρίο 2016: Απόλυτος κυρίαρχος ο Γιουσέιν Μπολτ

Ρίο 2016: Απόλυτος κυρίαρχος ο Γιουσέιν Μπολτ

Αυτό ήταν το 14ο χρυσό μετάλλιο του Τζαμαϊκανού

Την απόλυτη κυριαρχία του επιβεβαίωσε ο Γιουσέιν Μπολτ, που δίχως αμφιβολία είναι ο σπουδαιότερος αθλητής όλων των εποχών. Ο Τζαμαϊκανός επικράτησε στον τελικό των 200 μ. με 19.78, επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ και ήρθε δίχως την ενδεδειγμένη πίεση από τους αντιπάλους του.

Ο Τζαμαϊκανός παρά τον βαρύ - λόγω βροχής - αγωνιστικό χώρο προσπάθησε να κυνηγήσει την καλύτερη δυνατή επίδοση και να καταστήσει ξεκάθαρο πως είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στους δρόμους ταχύτητας.

Αυτό ήταν το 14ο χρυσό μετάλλιο του Μπολτ σε 100 μ. και 200 μ. σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ο 30χρονος πλέον αθλητής με το τέλος της κούρσας έκανε τον παραδοσιακό γύρο θριάμβου ενώ δεν παρέλειψε να φιλήσει τον αγωνιστικό χώρο του Ρίο, αυτόν που του χάρισε τα δυσκολότερα ίσως χρυσά μετάλλια της καριέρας του. Και αυτό όχι λόγω της πίεσης που δέχθηκε από τους αντιπάλους του, αλλά της προσπάθειας που έπρεπε να καταβάλει ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να κρατηθεί στην κορυφή.

Ο 22χρονος Αντρέ Ντεγκράσε ζευγάρωσε τα μετάλλια του στη διοργάνωση, αφού μετά το χάλκινο στα 100 μ., ήταν δεύτερος στα 200 μέτρα.

Ο Καναδός πέτυχε 20.02 και έδειξε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει για πολλά χρόνια. Το Ρίο θα μείνει για πάντα στην καρδιά του Κριστόφ Λεμέτρ αφού εκεί κατάφερε να πετύχει τη σπουδαιότερη διάκριση της καριέρας του.

Ο Γάλλος τερμάτισε τρίτος με 20.12 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, στο φώτο φίνις, αφού την ίδια επίδοση πέτυχε και ο Βρετανός Ανταμ Γκέμιλι.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της Γαλλίας στην απόσταση και το πρώτο από το 1964. Οι Αμερικανοί έμειναν για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση χωρίς εκπρόσωπο στο βάθρο, αφού ο Λασόν Μέριτ ήταν πέμπτος με 20.13.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πατρινός προπονητής στίβου Γιώργος Παναγιωτόπουλος στο Ρίο με τον...Μπολτ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports