Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ρίο 2016: Πάλεψε, αλλά έμεινε εκτός τελικού ο Κώστας Δουβαλίδης

Ρίο 2016: Πάλεψε, αλλά έμεινε εκτός τελι...

Στα 110μ. με εμπόδια

Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Κώστας Δουβαλίδης έφτασε έως τον ημιτελικό των 110 μ. εμπ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τρίτη φορά βρέθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους του πλανήτη και λίγο έλειψε να πετύχει τον μεγάλο του στόχο, που δεν είναι άλλος από την συμμετοχή στον τελικό.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ τερμάτισε πέμπτος στην τρίτη προκριματική σειρά σε 13.47 (0,3) και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι παραπάνω από τη σημερινή του εμφάνιση, αν στα μισά της διαδρομής δεν έδειχνε να χάνει τον ρυθμό του.

Νικητής της σειράς ήταν ο Γάλλος Ντιμίτρι Μπασκού και δεύτερος, η ευχάριστη έκπληξη των ημιτελικών, ο Κύπριος Μίλαν Ντραίκοβιτς, που πέτυχε εθνικό ρεκόρ με 13.31 και προκρίθηκε στον τελικό.

Ο Δουβαλίδης, που κατέλαβε την 13η θέση στο σύνολο, με το τέλος του αγώνα έθεσε τον επόμενο στόχο του, που δεν είναι άλλος από τη συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. "Ηταν η γρηγορότερη κούρσα από τις τρεις. Προσπάθησα και κυνήγησα την κούρσα. Σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή εμφάνιση.

Στόχος ήταν ο τελικός, δεν ήρθε, δεν το βάζουμε κάτω, πάμε για τους επόμενους Oλυμπιακούς σε τέσσερα χρόνια. Θέλω να συγχαρώ τον Ντραίκοβιτς για την εμφάνιση του και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στον τελικό", είπε ο Ελληνας πρωταθλητής στη μεικτή ζώνη. Η πρώτη συμμετοχή της Λίλης Αλεξούλη σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δε συνοδεύτηκε με το αποτέλεσμα που θα ήθελε. Η κορυφαία Ελληνίδα των τελευταίων ετών στο αγώνισμα είχε καλύτερη προσπάθεια στα 6,13 μ. (-0,3) και έμεινε μακριά από το ατομικό της ρεκόρ (6,78 μ.). Σε κάθε περίπτωση, η αθλήτρια αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες τις οποίες θα έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί στις μελλοντικές της εμφανίσεις.

Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού πέτυχε ένα από τα φαβορί για το χρυσό, η νικήτρια στο Αμστερνταμ Ιβάνα Σπάνοβιτς με 6,87 μ. και ακολούθησε η Γερμανίδα Μιχάιλα Μίχαμπο με 6,82 μ. και η νικήτρια του Λονδίνου, Μπρίτνει Ρις με 6,78 μέτρα.

Η 12'αδα του τελικού έκλεισε με άλμα στα 6,53 μέτρα. Στον τελικό των 110 μ. εμπ. ο Τζαμαϊκανός Ομάρ ΜακΛίοντ έκανε την κούρσα της ζωής του και με 13.05 χάρισε στην Τζαμάικα το πρώτο της χρυσό στο αγώνισμα, στην ιστορία των Αγώνων.

Δεύτερος με 13.17 ήταν ο Ορλάντο Ορτέγκα, που επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις, αφού κατάφερε πριν λίγες μέρες να πάρει και τυπικά την έγκριση για συμμετοχή με τα χρώματα της Ισπανίας, Η τριάδα έκλεισε με τον Γάλλο Ντιμίτρι Μπασκού (13.24), ενώ έβδομος ήταν ο Μίλαν Ντραίκοβιτς με 13.41, στην μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του.

Το πρώτο του χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και το δεύτερο του Καναδά στην ιστορία των Αγώνων στο ύψος κατέκτησε ο "χάλκινος" στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, Ντέρεκ Ντρούιν. Ο 26χρονος ξεπέρασε τα 2,38 μ. με την πρώτη και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του. Ο κορυφαίος στον κόσμο Μουτάζ Μπαρσίμ (Κατάρ) έμεινε δεύτερος (2,36 μ.) και όπως και στο Λονδίνο δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του.

Το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο πανηγύρισε ο Μπόχνταν Μπονταρένκο (Ουκρανία), που μετά το 2,33 μ. είχε δύο άκυρα στα 2,38 μ. και ένα στα 2,40 μέτρα. Ο Κυριάκος Ιωάννου (Κύπρος) κόντρα στα προβλήματα κατάφερε για μία ακόμη φορά να βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους και να καταλάβει την έβδομη θέση με άλμα στα 2,29 μέτρα.

Στον ίδιο τελικό ο Δημήτρης Χονδροκούκης (Κύπρος) ήταν 12ος με 2,25 μέτρα. Εναλλαγές ρυθμού και μια μεγάλη ανατροπή είχε ο τελικός των 1.500 μ. των γυναικών, εκεί όπου νικήτρια ήταν η Τσεπγκετίχ Κιπιέγκον με 4.08.92 με φοβερή αντεπίθεση στα τελευταία 250 μέτρα.

Η αθλήτρια από την Κένυα ακολουθούσε το μεγάλο φαβορί της κούρσας, την Γκενζεμπέ Ντιμπάμπα, και περίπου 250 μ. πριν το φινάλε ανέβασε ρυθμό και σταδιακά την προσπέρασε. Η αθλήτρια από την Αιθιοπία δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έμεινε δεύτερη με 4.10.27. Τρίτη ήταν η Αμερικανίδα Τζένιφερ Σίμσον (4.10.53), που στην τελική ευθεία κατάφερε να "μαζέψει" αρκετές αθλήτριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίο 2016: Στα ημιτελικά ο Κώστας Δουβαλίδης με πρωτιά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports