Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Ασημένιο μετάλλιο και άνοδος για την Εθνική Νεανίδων στο Πανευρωπαϊκό

Μπάσκετ: Ασημένιο μετάλλιο και άνοδος γι...

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε από την Σουηδία στον τελικό με 62-47

Η Εθνική Νεανίδων ηττήθηκε με 62-47 από τη Σουηδία στον τελικό του Ευρωπαϊκού U18 του Σεράγεβο. Είχε ήδη εξασφαλίσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Την πιο γλυκιά ήττα της υπέστη στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας της Βοσνίας η Εθνική Νεανίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν τα κατάφερε στον τελικό απέναντι στη Σουηδία (62-47), που ούτως ή άλλως ήταν το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση, κι έτσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στο Σαράγεβο.

Παρά την ήττα πάντως, τα χαμόγελα περίσσευαν για τα κορίτσια των Γιάννη Γερεουδάκη και Κώστα Παπαδόπουλου, αφού ο στόχος της ανόδου στην Α' Κατηγορία είχε επιτευχθεί από το Σάββατο (30/7).

Όπως επίσης, αυτό που θα μείνει είναι οι έξαλλοι πανηγυρισμοί μετά τον ημιτελικό με την Ισλανδία!

Έτσι, η "γαλανόλευκη" ολοκλήρωσε την παρουσία της στη Βοσνία με απολογισμό τις έξι (6) νίκες και τη μία (1) ήττα, επιστρέφοντας πλέον στην Ελλάδα, ούσα απολύτως επιτυχημένη.

Πριν την έναρξη της διοργάνωσης άλλωστε, οι πιθανότητες για να βρεθεί στο βάθρο δεν ήταν με το μέρος της.

Σε ό,τι αφορά τον τελικό, η Σουηδία ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση, καταφέρνοντας να "χτίσει" από νωρίς τις βάσεις της επικράτησής της.

Το +17 (21-4) της α' περιόδου δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης άλλωστε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο πάλεψε στη συνέχεια για να μειώσει το σκορ και να διεκδικήσει τη νίκη, δίχως όμως να τα καταφέρει.

Το +21 (56-35) της Σουηδίας στο φινάλε της γ' περιόδου ουσιαστικά προδίκαζε το αποτέλεσμα, με τη νίκη να καταλήγει στην απέναντι πλευρά (62-47), χωρίς όμως αυτό να σημαίνει κάτι επί της ουσίας. Πέραν του ότι το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στη Σουηδία και το ασημένιο στην Ελλάδα.

Τα δεκάλεπτα: 21-4, 37-21, 56-35, 62-47.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Μπίταρ 4, Λούντκβιστ 13, Νίλσον 6 (2), Χιερν 6, Μπόστρομ, Άρβιντσον 2, Γκάιμπεργκ 8, Σάλεν 2, Ούχρστρομ 15 (4), Σόρενσεν, Στόκλασα 4, Έκερστεντ.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζουγκράκη 3, Τζανετάτου, Τσινέκε Ε. 8 (1), Παναγιωτοπούλου 2, Κολλάτου 14, Τσινέκε Α. 3, Βιντσιλαίου 9 (1), Σταυροπούλου 3 (1), Γεροστέργιου 5, Αναστασοπούλου, Καρλάφτη, Δανδουλάκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάσκετ: Στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού β'΄κατηγορίρας η Εθνική Νεανίδων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports