Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο τιμοκατάλογος των πτυχιακών- Όσοι φοιτητές... βαριούνται ν' ασχοληθούν "αγοράζουν" την εργασία τους

Πάτρα: Ο τιμοκατάλογος των πτυχιακών- Όσ...

Μπορεί να κοστίζουν και 500 ευρώ

Διαστάσεις παίρνει σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr το φαινόμενο των κατά παραγγελία και φυσικά επί πληρωμή εργασιών για λογαριασμό φοιτητών του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της Πάτρας. Μάλιστα εσχάτως σε αυτό το ιδιότυπο «παιχνίδι» έχουν μπει και οι σπουδαστές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου που έχει την έδρα του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ το κόστος για μια κατά παραγγελία πτυχιακή, διπλωματική ή άλλη εργασία δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, όμως οι φοιτητές κάνουν τα… κουμάντα τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την βοήθεια κάποιου ειδικού που θα τους επιτρέψει να περάσουν το μάθημα ή ακόμα και να πάρουν το πτυχίο τους. Η απλή επιτήρηση από έναν ιδιώτη η βοήθεια δηλαδή του φοιτητή υπό την έννοια της καθοδήγησης και της διόρθωσης μπορεί να ξεκινά από τα 80-100 ευρώ, όμως όσο η συμμετοχή του ίδιου του σπουδαστή μειώνεται και παράλληλα αυξάνονται οι απαιτήσεις της εργασίας η «ταρίφα», εκτοξεύεται.

Για την συγγραφή μιας απλής εργασίας για κάποιο μάθημα το κόστος ξεκινά από περίπου 200 ευρώ και μπορεί να φθάσει ακόμα ψηλότερα ανάλογα με τον αριθμό των σελίδων που καλείται να παραδώσει ο «εργολάβος». Όταν πλέον μιλάμε για πτυχιακές-διπλωματικές εργασίες που ο συνολικός αριθμός των σελίδων πρέπει να φθάνει ή και να ξεπερνά τις 100, τότε το ποσό που πρέπει να δαπανήσει ο φοιτητής ξεκινά από τα περίπου 500 ευρώ.

Όσοι λοιπόν δεν θέλουν να κουραστούν για να πάρουν το πτυχίο τους πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη αλλά και να πάρουν το ρίσκο η «απάτη» να γίνει αντιληπτή από τους καθηγητές τους είτε γιατί το τελικό αποτέλεσμα θα είναι παραπλήσιο ή πανομοιότυπο με κάποια άλλη είτε επειδή δεν θα μπορούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα τους υποβάλουν κατά την παρουσίαση της εργασίας. Μάλιστα πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι πλέον αρκετοί από τους καθηγητές είναι υποψιασμένοι και κατά την παρουσίαση ρωτούν τους φοιτητές εάν υλοποίησαν μόνοι τους την εργασία.

«Αν την κάνατε μόνοι σας δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε», τους προειδοποιούν. Ποίοι όμως αναλαμβάνουν να βγάλουν τους φοιτητές από τον κόπο και παίρνουν πάνω τους εκείνοι το βάρος της υλοποίησης μιας εργασίας;

Τις «εργολαβίες» αυτές αναλαμβάνουν κατά σύστημα κάποια από τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης της Πάτρας. Γνωρίζοντας βέβαια ότι η παροχή μιας τέτοιας υπηρεσίας είναι «παράτυποι», δεν την διαφημίζουν αλλά η πληροφορία διακινείται από στόμα-στόμα  στους κύκλους των φοιτητών, έτσι είναι εκείνοι που προσεγγίζουν τα φροντιστήρια κι εξηγούν στους υπευθύνους τι ακριβώς θέλουν. Υπάρχουν όμως και μεμονωμένοι ιδιώτες που αναλαμβάνουν την υλοποίηση εργασιών. Στην πλειοψηφία τους νέοι επιστήμονες με πτυχία και μεταπτυχιακά οι οποίοι αξιοποιούν τις γνώσεις τους για να βγάλουν κάποια χρήματα με δεδομένη την υψηλή ανεργία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις