Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Διπλάσιασε τη δυναμική της η μονάδα λυμάτων της Αιγιάλειας

Αχαΐα: Διπλάσιασε τη δυναμική της η μονά...

Ολοκληρώθηκε το θερινό σχολείο του ΕΑΠ για τη διαχείριση Υγρών Αποβλήτων και Βιοστερεών

Ολοκληρώθηκε στο ΕΑΠ το  θερινό σχολείο (WWSS16) (18-23 Ιουλίου, 2016), ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε θέματα Διαχείρισης Υγρών Αποβλήτων και Βιοστερεών.Στο Σχολείο δίδαξαν (24) έλληνες και ξένοι καθηγητές, από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα (Αμερική, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρος, Σλοβενία, Τουρκία) και οι παρουσιάσεις  έγιναν στην Αγγλική.

Το θερινό Σχολείο απευθύνεται σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και στοχεύει στην εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών, αλλά και στελεχών εταιριών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, σε θέματα αιχμής και στις σύγχρονες τάσεις διαχείρισης των υγρών αποβλήτων και των βιοστερεών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση"ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης υπεύθυνος του προγράμματος τόνισε στο κλείσιμο των παρουσιάσεων ότι ,’πραγματικά είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που στελέχη φορέων του Δημοσίου, Περιφερειών, Ιδιωτικού τομέα αλλά και μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολούθησαν το διεθνές Θερινό Σχολείο. Στόχος μας είναι να ενημερωθούν οι επιστήμονες από ειδικούς στο αντικείμενο σε Ελλάδα και Εξωτερικό για τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων και των βιοστερεών στην προσπάθειά μας για προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.΄

 

Την τελευταία ημέρα του Θερινού Σχολείου, οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Αιγιάλειας, στο Αίγιο. Θερμή υποδοχή στους συμμετέχοντες και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της μονάδας επεφύλαξαν ο Δήμαρχος Αιγιάλειας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, ο Τεχνικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, η υπεύθυνη του χημείου κα Ιουλία Πουλιοπούλου και ο υπεύθυνος ελέγχου και αυτοματισμών κ. Δημήτριος Νικολόπουλος.

 

Ο Καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Δημήτρης Βαγενάς, παρουσίασε αναλυτικά στους συμμετέχοντες όλα τα στάδια επεξεργασίας των λυμάτων και τα καινοτόμα στοιχεία της αναβαθμισμένης μονάδας.

Η μονάδα διπλασίασε πρόσφατα τη δυναμικότητά της ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί, σε επίπεδο τριτοβάθμιας επεξεργασίας, ολόκληρη την περιοχή της Αιγιαλείας (από το Λαμπίρι έως την Ακράτα), εφαρμόζοντας τη μέθοδο των βιοαντιδραστήρων μεμβρανών (MBR). Είναι η πρώτη φορά που η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε τόσο μεγάλη κλίμακα στη χώρα μας.

Επίσης, η μονάδα δέχεται και επεξεργάζεται αποτελεσματικά τα βοθρολύματα της ευρύτερης περιοχής (συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Πατρέων) αποκομίζοντας σημαντικά έσοδα από αυτή τη δραστηριότητα.

Η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα της μονάδας είναι υποδειγματικές και ίσως μοναδικές για τα Ελληνικά δεδομένα. Η έξοδος του επεξεργασμένου αποβλήτου είναι στην ουσία νερό μεγάλης καθαρότητας που μπορεί άνετα να διατεθεί απ’ ευθείας για άρδευση.

Η ΔΕΥΑ Αιγίου διαθέτει συστήματα αυτοματισμών και ελέγχου τελευταίας τεχνολογίας, με τα οποία βελτιστοποίησε τις παρεχόμενες προς τους Δημότες υπηρεσίες μειώνοντας ταυτόχρονα σημαντικά το λειτουργικό της κόστος. Είναι γεγονός ότι η οργάνωση και η λειτουργία της ΔΕΥΑ Αιγίου είναι υποδειγματική και πολύ μακριά από τα συνηθισμένα ελληνικά δεδομένα, θέτοντας τον πήχη πολύ υψηλά.

Η επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική για τους συμμετέχοντες καθώς είχαν τη δυνατότητα να δουν στην πράξη καινοτόμες τεχνολογίες και να ανταλλάξουν απόψεις με τους χειριστές της μονάδας. Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν ήταν άριστες.

Καταθέτουμε την μαρτυρία μας για την άψογη λειτουργία και το εκπληκτικό αποτέλεσμα της μονάδας και τις θερμότερες ευχαριστίες για την φιλοξενία μας!".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις