Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πάτρα αλλιώς μέσα από τη ματιά του Παναγιώτη Στεφανόπουλου - Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Η Πάτρα αλλιώς μέσα από τη ματιά του Παν...
Μάτσας Ηλίας

Το 95% των φωτογραφιών έχουν τραβηχτεί με μια μικρή pocket μηχανή των 100 ευρώ

Στα 31 του χρόνια ο Παναγιώτης Στεφανόπουλος, ο οποίος κατάγεται από τον Πύργο, αλλά ζει στην Πάτρα και ταξιδεύει συχνά, μέσα από το blog του, το koliri84, μας δείχνει μια άλλη οπτική της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής. Οι φωτογραφίες του απίστευτες και το εντυπωσιακό είναι ότι το 95% τους έχουν τραβηχτεί με μια μικρή pocket μηχανή των 100 ευρώ.

Ένας μανιώδης ποδηλάτης, που ταξίδεψε στην Πάτρα κάνοντας τη διαδρομή Άμστερνταμ- Βενετία με το ποδήλατό του, κυκλοφορεί και μετακινείται μόνο πάνω σε δύο ρόδες και κάνει κάτι που δεν ήξερα καν ότι μπορεί να υπάρχει στην περιοχή: «χαρτογραφεί» τις ποδηλατικές διαδρομές του νομού και της γειτονικής Ηλείας και τις φωτογραφίζει με τρόπο που θα ζήλευε και ένας ταλαντούχος επαγγελματίας φωτογράφος, απευθύνοντας μια άλλου τύπου πρόκληση, στις γενιές που έρχονται με φόρα και με ...ορθοπεταλιές.

Μιλώντας στο thebest.gr επισημαίνει: «Η ομορφιά της Πάτρας το χειμώνα επικεντρώνεται στο βουνό της, το Παναχαϊκό, καθώς και στις γειτονιές της Άνω Πόλης που λούζονται από το ζεστό φως του ήλιου λίγο πριν δύση. Το χειμώνα κοιτάω σχεδόν πάντα ανατολικά εκτός από τα 30 λεπτά πριν τη δύση. Το καλοκαίρι τα ηνία παίρνει η θάλασσα και οι πατρινοί που ξεπορτίζουν για παραλιακές περατζάδες. Η κατεύθυνση του φακού είναι περισσότερο δυτική πλέον.

Τραβάω φωτογραφίες σχεδόν 10 χρόνια στην Πάτρα και αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι ακόμα έχει υλικό να μου δώσει. Από το θάλασσα μέχρι το βουνό της και από πλοία του λιμανιού μέχρι τα σύννεφα που περνούν βιαστικά από πάνω της η πόλη έχει μια φωτογραφική δυναμική η οποία έρχεται σε απόλυτη αντιδιαστολή με την στασιμότητα της στο χρόνο.

Ελάχιστα έχουν αλλάξει στα μέρη που γυρνάω με το ποδήλατο, είτε μέσα είτε έξω από την πόλη. Αυτό που με παρακινεί και δίνει ώθηση στην έμπνευση  μου είναι το δέσιμο με την αύρα της πόλης η οποία παραμένει γοητευτική για έναν αδιόρατο λόγο.

Ο ρομαντισμός μου  εξωραΐζει την άποψη που έχω για την Πάτρα αλλά κάποια στιγμή πρέπει η πόλη και οι πολίτες της  να σταματήσουν να είναι μοιρολάτρες καθώς και άμοιροι ευθυνών και να φτιάξουν μια πόλη που να μην χρειάζεται ρομαντισμό και ψάξιμο για να την αποκαλέσεις "ωραία".

Θεωρώ ότι αποτυπώνω μια πόλη που όσο όμορφη είναι για το φακό τόσο δύσκολη είναι για τους ανθρώπους της και εξαιτίας των ανθρώπων της.  Η νοοτροπία των πατρινών πρέπει να γίνει αντάξια του φυσικού κάλλους του τόπου τους και των δυνατοτήτων που αυτός έχει.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight