Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σύσταση κρατικού φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παράπειρου

Σύσταση κρατικού φορέα διαχείρισης του φ...

Ζήτησαν από τον γ.γ. Υποδομών οι Δήμαρχοι των γύρω περιοχών

Τη σύσταση κρατικού φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου – Παράπειρου ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε, οι Δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, καθώς και οι Πρόεδροι της ΔΕΥΑ Πάτρας Ανδρέας Παπανικήτας και Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Τραχάνης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αντίστοιχο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, που αφορά το φράγμα και συνολικά το θέμα της διαχείρισης του νερού, με βάση και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, παρέδωσε στον κ. Δέδε.

Συνοπτικά θυμίζουμε το πλαίσιο διεκδίκησης:

  1. Την αποπεράτωση του Φράγματος Πείρου-Παραπείρου και τη διαχείρισή του από Εθνικό Δημόσιο Οργανισμό Υδάτων, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Την άμεση υδροδότηση  της Πάτρας από τον Ταμιευτήρα της Βαλμαδούρας.
  2. Την κατάργηση του Νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της 60/2000/ΕΚ Οδηγίας της Ε.Ε. και το σύνολο των νόμων που μετατρέπουν το νερό από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.
  3. Την άμεση πρόσληψη προσωπικού. Την ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων, στο επίπεδο του 2009 (επίδομα αδείας, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα).
  4. Την απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη των κατοίκων, στην περιοχή που βρίσκεται ο βιολογικός καθαρισμός.
  5. Την κατάργηση του ΦΠΑ στην τιμή του νερού.
  6. Την τιμολόγηση από τη ΔΕΗ με βιομηχανικό τιμολόγιο, για τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος.
  7. Τη χρηματοδότηση από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους, για την κατασκευή έργων ύδρευσης-αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.
  8. Την απαλλαγή από φορολόγηση των θετικών  αποτελεσμάτων των ΔΕΥΑ.

Οι τρεις Δήμαρχοι, διατύπωσαν από κοινού το αίτημα, πως δεν πρόκειται να συναινέσουν στην ανάληψη διαχειριστικής ευθύνης του φράγματος, καθώς το κόστος που θα μετακυληθεί στους δημότες θα είναι δυσβάστακτο!

Από την πλευρά του ο κ. Δέδες, επιφυλάχθηκε να μεταφέρει το σχετικό αίτημα των Δημάρχων στην κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει επίσημη απάντηση στο προσεχές διάστημα.

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του έργου, ο κ. Δέδες τόνισε πώς αυτό αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Νοεμβρίου και ότι αρχές του 2017 θα ξεκινήσει η παροχέτευση νερού στο φράγμα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, έθεσε υπ’ όψιν του Γενικού το αίτημα του Δήμου Πατρέων, να πάρει το νερό της Βαλμαντούρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Συνάντηση του Κώστα Πελετίδη με τον γ.γ. Υποδομών για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις