Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το λιμάνι αύξησε τα έσοδά του κατά 7,08% και μείωσε τις δαπάνες του κατά 24,66% σε 6 μήνες - N. Kοντοές: Επείγει η επίλυση του θαλασσίου μετώπου

Πάτρα: Το λιμάνι αύξησε τα έσοδά του κατ...

Στόχος πλέον η χωρική και τροπική επέκταση

Εντυπωσιακή μείωση των εξόδων του και αύξηση των εσόδων του ΟΛΠΑ παρά τις δυσχερείς συνθήκες προκύπτουν απο τα απολογιστικά στοιχεία του τελευταίου εξαμήνου. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

Ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών ΑΕ ( Ο.Λ.ΠΑ ΑΕ ) ανακοινώνει ότι, με βάση την αποτύπωση των οικονομικών του στοιχείων κατά το 1 ο εξάμηνο του 2016, παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις δυσχερείς παραμέτρους που επηρεάζουν την λειτουργία του Οργανισμού, όπως η έλλειψη επαρκών οδικών & σιδηροδρομικών συνδέσεων με το Λιμένα, η ανάπτυξη εναλλακτικών μεταφορικών διαδρομών οι οποίες λειτουργούν ανταγωνιστικά κ.τ.λ., εμφανίζει σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, αύξηση των εσόδων κατά 7,08% και μείωση των δαπανών κατά 24,66%.

Στόχος της Διοίκησης είναι η περαιτέρω αύξηση των εσόδων, καθώς η περιστολή των εξόδων ήδη εγγίζει το σκληρό πυρήνα των ανελαστικών δαπανών.

Για τον λόγο αυτό καθίσταται επιβεβλημένη η χωρική και τροπική επέκταση – ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και των παρεχόμενων από αυτόν υπηρεσιών, όπως η ανάπτυξη του εμπορικού Λιμένα, η χωροθέτηση και λειτουργία σταθμού LNG, η ανάπτυξη & λειτουργία υδατοδρομίου, η λειτουργία αγκυροβολίου mega yachts, η προσέλκυση κρουαζιέρας, η εξυπηρέτηση δραστηριοτήτων άντλησης υδρογονανθράκων κ.α, προκειμένου κατ’ αυτόν τον τρόπο να διευρυνθούν οι πηγές των εσόδων του Οργανισμού.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΟΛΠΑ ΑΕ, θα συνεχίσουν να εργάζονται σε ένα δυσμενές περιβάλλον για την δυναμική ανάπτυξη του Οργανισμού, προς όφελος της εγχώριας Λιμενικής Βιομηχανίας, καθώς και της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

Μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, εξήγησε ότι η μείωση των εξόδων του Οργανισμού, προήλθε από «αιματηρές οικονομίες αλλά και αυτή φτάνει μέχρι ενός σημείου». Κατά συνέπεια ο στόχος τη διοίκησης του ΟΛΠΑ, είναι η αύξηση των εσόδων που μπορεί να έρθει από δημιουργία νέων δράσεων και υπηρεσιών του λιμανιού.

N. Kοντοές: Επείγει η επίλυση του θαλασσίου μετώπου

Απαντώντας στο ερώτημα του thebest.gr για το θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου στην πόλη και κατά πόσο αυτό επηρεάζει τα αναπτυξιακά σχέδια του ΟΛΠΑ, ο κ. Κοντοές, τάχθηκε υπέρ της όσο το δυνατόν ταχύτερης επίλυσης του προβλήματος και της αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ της πόλης και του Οργανισμού.

«Όσο δεν ξέρουμε τι παραμένει στο λιμάνι δεν μπορούμε να αναπτύξουμε σωστά ένα στρατηγικό σχεδιασμό γιατί δεν γνωρίζουμε το χώρο ευθύνης μας. Επείγει να ξεκαθαριστεί το θέμα και των σχέσεων του ΟΛΠΑ με την πόλη, κάτι το οποίο θα ωφελήσει και το λιμάνι και την πόλη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοές.

Και αυτό όπως εξήγησε διότι, ο ΟΛΠΑ δραστηριοποιείται στην πόλη και συνεργάζεται με την τοπική οικονομία και τα κέρδη θα επενδυθούν στην πόλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις