Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Κοινο_Τοπία ολοκλήρωσε τη 2η φάση της συγκέντρωσης και προώθησης βοήθειας

Η Κοινο_Τοπία ολοκλήρωσε τη 2η φάση της ...

Για τους πρόσφυγες μέσω της ΜΚΟ PRAKSIS

Ολοκληρώθηκε η προσπάθεια συλλογής και προώθησης ειδών πρώτης ανάγκης από την Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr για τους πρόσφυ- γες μέσω της ΜΚΟ Praksis www.praksis.gr η οποία στηρίζει μαζί με άλλους φορείς σημεία διαμονής τους και υποδομές παροχής υπηρεσιών.

Το πρωτοφανές προσφυγικό πρόβλημα με χιλιάδες ανθρώπους -κυρίως από τη Συρία- ξεριζωμένους από έναν εμφύλιο πόλεμο με ακρότητες και θύματα πολίτες στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα που διαπερνούσε την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη έχει μεν σταματήσει αλλά ένα μέρος αυτών των ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί στη χώρα μας.

Στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στα Διαβατά, στη Μυρσίνη Ηλείας και σε δεκάδες άλλα σημεία πλέον, οι 55.000 περίπου πρόσφυγες και πολλοί μετανάστες χρειάζονται τη στήριξη της κοινωνίας των ενεργών πολιτών μιας και οι κρατικές δομές (πολιτείας και τοπικής αυτοδιοίκησης) αδυνατούν να τους παράσχουν μερικές φορές έστω και τα στοιχειώδη.

Το πρώτο μέρος της βοήθειας αξίας 1.950€ που συγκεντρώθηκε από τα μέλη και τους υποστηρικτές της οργάνωσης στην αρχική φάση αξιοποιήθηκε σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS στο τέλος του 2015. Ένα δεύτερο μικρότερο αξίας 380€ διανεμήθηκε από φίλους της οργάνωσης το Μάρτιο σε δομές της Αττικής σε συνεργασία με την Ένωση παλαιών προσκόπων του 2ου συστήματος Πάτρας.

Η νέα βοήθεια που συγκεντρώθηκε τους τελευταίους μήνες αξίας 1.250€ προωθήθηκε ήδη κλείνοντας προς το παρόν την προσπάθεια της οργάνωσης για τη στήριξη των προσφύγων.

 

Η συνολική βοήθεια που προωθήθηκε τους τελευταίους 8 μήνες αξίας 3.200€ είναι προσφορά των 186 μελών και υποστηρικτών της Κοινο_Τοπίας που ενεργοποιήθηκαν δίνοντας από το περίσσευμα ή υστέρημά τους ένα χέρι βοηθείας στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στην τραγική θέση του πρόσφυγα.

Η αποστολή περιελάμβανε φάρμακα, παραϊατρικά σκευάσματα και είδη ατομικής υγιεινής τα οποία μας είχαν ζητηθεί από την PRAKSIS αλλά και ένα σημαντικό ποσό σε ευρώ ώστε η οργάνωση να το αξιοποιήσει στοχευμένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενώ τον Ιανουάριο του 2016 είχαν διασχίσει τα παγωμένα νερά του Αιγαίου 67.415 πρόσφυγες και τον Φεβρουάριο 57.066, τον Μάρτιο οι αφίξεις έπεσαν στις 26.971, ενώ τον Απρίλιο σημείωσαν καθίζηση στις 3.650, τον Μάιο βρέθηκαν ακόμα πιο κάτω 1.721, τον Ιούνιο έπεσαν ακόμα πιο χαμηλά στις 1.488, ενώ οι πρώτες μέρες του Ιουλίου κινούνται με ρυθμούς ημερήσιων αφίξεων περίπου 40 προσφύγων.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινείται με υπερβολικά αργούς ρυθμούς, καθώς μόλις 973 πρόσφυγες έχουν μετακινηθεί από την Ελλάδα (μέχρι τις 22 Μαΐου), ενώ υπάρχουν 3.744 αιτήσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Καλοκαιρινό πάρτι για τα παιδιά της Μέριμνας ετοιμάζει η Κοινοτοπία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις