Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BODY & SOUL

/

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την υπεριδρωσία

Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά την υπεριδρωσία

Οι σύγχρονες λύσεις στην υπεριδρωσία

Οι ψυχολογικές, κοινωνικές και επαγγελματικές επιπτώσεις της υπεριδρωσίας είναι τεράστιες. Ποιες λύσεις προσφέρει σήμερα η σύγχρονη δερματολογία; Η δερματολόγος – αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine μας απαντά.

Τι είναι η Υπεριδρωσία;

Όπως μας εξηγεί η Δρ Τσιατούρα, η υπεριδρωσία αποτελεί ένα σύνηθες πρόβλημα και ορίζεται ως η υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες, πέραν της απαραίτητης ποσότητας για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Οι περιοχές που προσβάλλονται συνηθέστερα είναι οι παλάμες, οι μασχάλες και σπανιότερα το πρόσωπο.

Laser στη μασχαλιαία υπεριδρωσία.

Το laser υπεριδρωσίας (Smartlipo) είναι η πιο σύγχρονη θεραπεία μασχαλιαίας υπεριδρωσίας με μόνιμα αποτελέσματα, η οποία επιτυγχάνει μείωση έως και εξάλειψη του ιδρώτα στην πάσχουσα περιοχή, με μια μόνο συνεδρία.

Η όλη διαδικασία γίνεται στο ιατρείο, διαρκεί περίπου 40 λεπτά και είναι ανώδυνη. Προηγείται η δοκιμασία αμύλου – ιωδίου για τη χαρτογράφηση της περιοχής, η τοπική αναισθησία στις μασχάλες και στη συνέχεια η εισχώρηση της μικροσκοπικής οπτικής ίνας στον υποδόριο ιστό όπου αδρανοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες. Η θεραπεία με λέιζερ δεν αφήνει ερεθισμό στην περιοχή, παρά μόνο ένα ελάχιστο οίδημα, το οποίο υποχωρεί λίγες ώρες μετά τη θεραπεία. Όπως μας αναφέρει η δερματολόγος, η αποτελεσματικότητα της μεθόδου φτάνει το 85%.

Θεραπεία Υπεριδρωσίας με Botox

Αποτελεί την πιο αποτελεσματική, μη χειρουργική θεραπεία της εστιακής υπεριδρωσίας.  Ενδείκνυται κυρίως για την παλαμιαία υπεριδρωσία, την υπεριδρωσία των πελμάτων καθώς και την υπεριδρωσία προσώπου και είναι ίσως η πιο απλή, ασφαλής και αποτελεσματική λύση. Φυσικά η θεραπεία υπεριδρωσίας με botox μπορεί να εφαρμοστεί και στην υπεριδρωσία της μασχάλης, χωρίς όμως να έχει τα μόνιμα αποτελέσματα του λέιζερ.

Το Botox δρα, διακόπτοντας την απελευθέρωση ακετυλοχολίνης, η οποία ελέγχει την εκκριτική δραστηριότητα των ιδρωτοποιών αδένων. Το μεγάλο πλεονέκτημα της θεραπείας με botox είναι ότι πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, με άμεση επιστροφή του ασθενή στις δραστηριότητές του. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι από 5-7 μήνες, χρονικό διάστημα μεγάλο συγκριτικά με άλλες μεθόδους.

Γενικευμένη υπεριδρωσία

Όπως μας εξηγεί η Δρ Τσιατούρα, στη γενικευμένη υπεριδρωσία όπου ιδρώνει όλο το σώμα, συνήθως υποκρύπτεται κάποια άλλη πάθηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να γίνεται εργαστηριακός έλεγχος ώστε να αποκλείονται άλλα πιθανά σοβαρά νοσήματα. Για την αντιμετώπιση της γενικευμένης υπεριδρωσίας δίνεται συνήθως φαρμακευτική αγωγή. Σε κάθε περίπτωση, ιδανικό είναι να επισκεφθείτε το δερματολόγο σας και να συζητήσετε μαζί του την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος.

 

Info: Cosmetic Derma Medicine, Αθήνα: (+30) 210 6980451, Θεσσαλονίκη: (+30) 2310 224240,  www.cosmeticdermamedicine.gr

Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος – αφροδισιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine)

Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος – αφρο...

Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος – αφροδισιολόγος, Επιστημονική Διευθύντρια της κλινικής Cosmetic Derma Medicine)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being