Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Πατρινός Ανδρέας Τζουραμάνης μίλησε στην παρουσίαση του νέου κόμματος «Δημοκρατική Ευθύνη» με τον Χάρη Θεοχάρη και τον Αλέκο Παπαδόπουλο

Ο Πατρινός Ανδρέας Τζουραμάνης μίλησε στ...

Αφιερωμένη στην Υγεία η ομιλία του

Ο Πατρινός πρώην δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Τζουραμάνης ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος των Χάρη Θεοχάρη και Αλέκου Παπαδόπουλου, η οποία έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα. Ο κ. Τζουραμάνης παρουσίασε τις προτάσεις της «Δημοκρατικής Ευθύνης» για την Υγεία.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε πρόγραμμα για τη Δημόσια Διοίκηση, για νέο εκλογικό σύστημα με αποτροπή ενδιάμεσων εκλογών, ένα φορολογικό σύστημα χωρίς περιττές εξαιρέσεις και αδικίες, πρόγραμμα για την υγεία, συμπράξεις δημοσίου - ιδιωτικού τομέα στην υγεία με κύριο στόχο ότι στην περίοδο μετά το μνημόνιο η Ελλάδα θα πρέπει να εκπονήσει ένα μακροχρόνιο σχέδιο για τν τομέα της Υγείας.

Η ομιλία του Ανδρέα Τζουραμάνη έχει ως εξής:

«Κυρίες και κύριοι,

Προέρχομαι από την Πάτρα. Είναι για μένα η πρώτη φορά που λαμβάνω το λόγο σε ένα τέτοιο βήμα και θέλω να σας μεταφέρω εν συντομία κάποιες εμπειρίες από τον χωρο της υγείας στον οποίο δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά.

Εναν χώρο που υποτίθεται υπηρετεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου. Και λέω υποτίθεται διότι αν κανείς σήμερα χρειαστεί υπηρεσίες υγείας θα γίνει μάρτυρας μιας πραγματικής οδύσσειας.

Τι εννοώ; Ακούστε και θα καταλάβετε.

Ενας ασθενής σήμερα για να προμηθευτεί το κατάλληλο θεραπευτικό μέσο για την αποκατάσταση της υγείας του, θα επισκεφθεί αρχικά τον θεράποντα ιατρό του. Ο γιατρός θα εκδώσει την ιατρική γνωμάτευση, παρόλο που όλοι μιλούν για ηλεκτρονική συνταγογράφηση!  (άλλο ένα παράδοξο της Ελλάδας του 2016, όπου μιλούν για ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στο τέλος δίνουν έντυπη γνωμάτευση).

Ο ασθενής αφού λάβει την ιατρική γνωμάτευση, θα ψάξει να βρει τον ελεγκτή ιατρό για να πάρει την έγκριση του. Αμέσως μετά θα περάσει από το γραφείο κίνησης του νοσοκομείου για να πάρει την λεγόμενη «στρογγυλή σφραγίδα».

Μετά από αυτές τις 3 στάσεις θα πάει στο φαρμακείο ή στο εμπόριο για να προμηθευτεί το θεραπευτικό μέσο που χρειάζεται. Εχει δεν έχει χρήματα, θα πρέπει να πληρώσει τη συμμετοχή του.

Η οδύσσεια όμως δεν τελειώνει εδώ. Στο επόμενο στάδιο πάει και περιμένει στην ουρά στο γκισέ του τμήματος παροχών του ΕΟΠΥΥ, για να καταθέσει την αίτηση του ώστε να πληρωθεί τη δαπάνη για το θεραπευτικό μέσο που αγόρασε.

Θα πληρωθεί, μετά από 3-4 μήνες στην καλύτερη περίπτωση. Θα ξαναπάει πίσω στο φαρμακείο ή στο εμπόριο για να εξοφλήσει κι αυτός με τη σειρά του το λογαριασμό του.

Όλα αυτά καλείται να τα κάνει ένας ανήμπορος άνθρωπος!! Αντί λοιπόν να μετακινείται η πληροφορία  μέσω ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος παροχών υγείας μετακινείται ο ασθενής!

Ακούστε ακόμη ένα άλλο δειγμα «υγείας» του συστήματος υγείας. Ενας γνωστός μου επισκέφθηκε πρόσφατα κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών γιατί πρέπει να βάλει βηματοδότη. Οι γιατροί του είπαν ότι τέλος Ιουνίου τελείωσαν οι βηματοδότες γιατι δεν υπήρχαν πια άλλα χρήματα για να παραγγελθούν. Αρα πρέπει ο ίδιος να βρει βηματοδότη στο εμπόριο,  να τον αγοράσει και να επιστρέψει στο νοσοκομείο για να γίνει η επέμβασή του. Σας μοιάζει αυτό για σύστημα Υγείας Ευρωπαϊκής χώρας;

Κυρίες και κύριοι,

Αν θέλουμε να αποκτήσουμε ένα σοβαρό σύστημα Υγείας 3 βασικές τομές πρέπει να γίνουν:

η δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ με τη μορφή Νομικού Προσώπου το οποίο θα αναλάβει την αναδιοργάνωση, διοίκηση και αποδοτική λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων.

ο εκσυγχρονισμός της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε δύο επίπεδα α) στην οργάνωση εθνικού δικτύου οικογενειακών και προσωπικών ιατρών και β) στην οργάνωση του χώρου των διαγνωστικών Ιατρικών Υπηρεσιών

η ολοκλήρωση του ΕΟΠΥΥ σε έναν σύγχρονο οργανισμό που θα «αγοράζει» υπηρεσίες υγείας από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με βάση την ποιότητα και το κόστος.

Με αυτές τις τομές και άλλα σημαντικά που υπολείπονται μπορούμε να μετατρέψουμε τον πολύπαθο χώρο της υγείας σε ένα σοβαρό σύστημα που θα υπηρετεί τον ασθενή και την κοινωνία μας.

Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ» θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση με σεμνότητα, πίστη, επιμονή και θα πετύχει!

Σας ευχαριστώ πολύ!»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις