Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Βουλιάζει» από τουρίστες η Ισπανία

«Βουλιάζει» από τουρίστες η Ισπανία

Αναμένονται περίπου 72 εκατομμύρια επισκέπτες φέτος το καλοκαίρι

Με δεδομένη την ένταση που επικρατεί στη βόρεια Αφρική και την Τουρκία, η τουριστική κίνηση στην Ισπανία αναμένεται να σπάσει φέτος κάθε προηγούμενο ρεκόρ, δίνοντας πολύ σημαντική ώθηση και στην απασχόληση. Ξενοδόχοι, εστιάτορες και λιανέμποροι τρίβουν τα χέρια τους.

Στην Ισπανία αναμένονται φέτος περίπου 72 εκατομμύρια τουρίστες, μετά τα 68 εκατομμύρια που προτίμησαν τη χώρα πέρσι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο τουρισμός αναμένεται να σπάσει μάλιστα και τα έσοδα ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς που ανήλθαν στα 51 δις ευρώ.

Μια άκρως ενθαρρυντική και καλοδεχούμενη εξέλιξη για την ισπανική οικονομία που εξακολουθεί να πλήττεται από υψηλότατα ποσοστά ανεργίας. Η μαζική άφιξη των τουριστών δίνει σημαντική ώθηση στην απασχόληση: σε σύγκριση με τον Μάιο ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε τον Ιούνιο κατά 124.000 ή 3,2%. Για την ισπανική αγορά εργασίας ήταν ο καλύτερος Ιούνιος από το 2006. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τον τουρισμό αντιστοιχούν στο 16% του ισπανικού ΑΕΠ.

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι χαρακτήρισε τον τουρισμό «ατμομηχανή» της οικονομίας που αρχίζει να ανακάμπτει μετά από πολλά χρόνια κρίσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τουριστικός κλάδος συμβάλει στην «ενίσχυση της ευημερίας για όλους τους Ισπανούς».

 

 

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις