Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιμελητήριο Αχαΐας ζητά να μην καταργηθεί το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ- Επένδυση τουριστικού αθλητισμού στην Αιγιάλεια

Επιμελητήριο Αχαΐας ζητά να μην καταργηθ...

Δηλώσεις Μαρλαφέκα

Την συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ζητά με επιστολή του προς την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγωνστοπούλου, το Επιμελητήριο Αχαΐας. Θυμίζουμε ότι το εν λόγω Τμήμα με έδρα του το Αγρίνιο, με βάσει το σχέδιο «Αθηνά» έχει σταματήσει να δέχεται εισακτέους και είναι προγραμματισμένο να κλείσει το 2018.

Μιλώντας για το θέμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτων Μαρλαφέκας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του Τμήματος την αναγκαιότητα που υπάρχει για την συνέχιση της λειτουργίας του. Όπως επισήμανε:

«Κατά πρώτον όλοι ξέρουμε ότι η μεγάλη βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός. Το δεύτερο είναι ότι από τους αποφοίτους του συγκεκριμένου Τμήματος δεν υπάρχει κανένας άνεργος, έστω και το ένα εξάμηνο του χρόνου η Ελλάδα έχει τουρισμό. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα τμήμα το οποίο προσφέρει και υπάρχει ζήτηση γιατί ξέρετε ότι εάν αυτό εκλείψει θα θέλουμε κόσμο από έξω. Εμείς ως περιοχή, γιατί και ο σχεδιασμό του Επιμελητηρίου είναι να αρχίσουμε να παίρνουμε κομμάτι της μεγάλης τουριστική βιομηχανίας γιατί στην Αχαΐα παίρνουμε ελάχιστο, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν εξειδικευμένα στελέχη στην αγορά ώστε κάποιες κινήσεις να υπάρχουν άνθρωποι να τις τρέχουνε. Το Τμήμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, με προοπτικές για τους φοιτητές».

Όπως είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Μαρλαφέκας, με την κυρία Αναγνωστοπούλου έχουν ήδη ξεκινήσει οι επαφές για το θέμα, το οποίο το ξέρει πολύ καλά και έχει εκφράσει την βούλησή της να το κλείσει θετικά. «Όταν το πρωτοσυζητήσαμε το κατάλαβε, άλλωστε έχει δείξει ότι τα θέμα τα καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά και μας έχει βοηθήσει σε πάρα πολλά ζητήματα της περιοχής. Από τότε είπε να το λήξουμε θετικά. Εμείς με την επιστολή μας έπρεπε να το κάνουμε πιο τυπικό το αίτημα και να της το υπενθυμίσουμε. Ας ελπίσουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει. Εμείς και επιχειρηματικά που το βλέπουμε, εκπροσωπώντας τις επιχειρήσεις τις τοπικές, λέμε ότι υπάρχει ζήτηση από ανθρώπους. Είναι επίσης σημαντικό που υπάρχει και μεγάλη εντοπιότητα το επιλέγουν παιδιά από την περιοχή μας και τους χρειαζόμαστε. Η κυρία Αναγνωστοπούλου πιστεύω ότι το θέλει και ας ελπίσουμε ότι μπορεί να το κάνει κιόλας. Έχω μια αισιοδοξία και περιμένω να το δούμε και στο δια ταύτα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Γενικότερα αναφορικά με τον τουρισμό στην Αχαΐα ο κ.΄Μαρλαφέκας σχολίασε ότι υπάρχουν περιοχή του Νομού, όπως τα Καλάβρυτα αλλά και οι δυτικές ακτές που μπορούν να τραβήξουν επισκέπτες όμως λείπουν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ "ΣΗΜΑΝΤΡΟΝ"

Τέλος αποκάλυψε ότι επιχειρηματίες ενοικίασαν το ξενοδοχείο «Σήμαντρον» που έχει κατασκευάσει στον Ελαιώνα Αιγιαλείας ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, προκειμένου να τον μετατρέψουν σε οργανωμένο προπονητικό κέντρο και να συμβάλει έτσι στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. «Δηλαδή να φέρνει για προετοιμασία ομάδες. Το πήραν άνθρωποι που είναι σε αυτό τον χώρο, στοχευμένοι και θεωρώ ότι θα πάει καλά γιατί υπάρχει έλλειψη υποδομών για αθλητικό τουρισμό σε όλη την Ελλάδα. Θα γίνουν κι εγκαταστάσεις όπως κλειστό γυμναστήριο και θα είναι όλο τον χρόνο γιατί απευθύνεσαι σε άλλες αγορές», πρόσθεσε ο κ. Μαρλαφέκας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις