Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Σκάκι: Η Πάτρα στα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων-Κορασίδων

Σκάκι: Η Πάτρα στα Πανελλήνια Ατομικά Πρ...

Μεγάλες διακρίσεις που κατατάσσουν την Πάτρα σε τρίτη δύναμη

Σε κατάσταση πλήρους ευφορίας ζει από χθες το απόγευμα το πατραϊκό νεανικό σκάκι. Όταν σαν πόλη έχεις κατακτήσει 13 μόνο μετάλλια σε διάστημα 40 ετών στα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα, δεν είναι μικρό πράγμα η φετινή συγκομιδή των 4 μεταλλίων, παραλλήλως με τα αρκετά καλά πλασσαρίσματα.

Τι πέτυχαν φέτος ο Δημήτρης Στεφάνου (ΝΕΠ), ο Πανορμίτης Χριστοδούλου (ΕΑΠ), η Κυριακή Καλύβα (ΣΟΠ)και ο Δημήτρης Ζαρονίκας(ΣΟΠ);

Να νικήσουν στα κρίσιμα παιχνίδια. Και οι τέσσερις τερμάτισαν με 2/2 νίκες. Αυτό απουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια από όλα τα πατρινόπουλα.

'Ηταν ένα αποτέλεσμα που αιφνιδίασε ευχάριστα το αχαϊκό σκάκι. Και αυτό διότι τα παιδιά αυτά ασχολούνται με το μίνιμουμ των απαραίτητων προπονήσεων. Η Κυριακή, μάλιστα, ακόμη λιγότερο, αφού η πρώτη της αγάπη είναι το μπάσκετ. Σημαντικό για την πόλη είναι ότι οι αθλητές προέρχονται από διαφορετικούς συλλόγους.

Το αποτέλεσμα αυτό κατατάσσει την Πάτρα τρίτη ελληνική σκακιστική δύναμη.

Αλλά μέσα στην παραζάλη των μεταλλίων δεν πρέπει να αγνοήσουμε την 6η θέση του Κωνσταντίνου Τριάντου(ΣΟΠ) στους 14χρονους με 6/9, την επίσης 6η θέση του Κωνσταντίνου Στεφάνου (ΝΕΠ)στους 10χρονους με 6/9, την 9η θέση της Αφροδίτης Βαζούρα στις 16χρονες με 5/9 και την 4η θέση (δεν βοηθάει το δείγμα εδώ) της Γεωργίας Χριστοδούλου(ΕΑΠ) στις 8χρονες με 4,5/7

Όμως, το θωρηκτό που έρχεται υποσχόμενο να γράψει ιστορία είναι ο 6χρονος Γιώργος Παπαχριστόπουλος(ΣΟΠ). Έλαβε μέρος στους αγώνες, παντελώς απροετοίμαστος, και κατετάγη 7ος μεταξύ τριάντα δύο 7χρονων και 8χρονων σκακιστών, σημειώνοντας 5,5/9.

Σε συνδυασμό με την πρόσφατη 4η θέση του, στα Νηπιαγωγεία του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος δημιουργεί στους γονείς και στην ομάδα του υψηλές προσδοκίες.

Όλα αυτά τα παιδιά με την προσθήκη του 13χρονου Γεράσιμου Μαλαταρά(ΣΟΠ), φτιάχνουν την μαγιά της επόμενης χρυσής περιόδου του πατραϊκού σκακιού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports