Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το «Suntan», με την Πατρινή Έλλη Τρίγγου, υποψήφιο για το Βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το «Suntan», με την Πατρινή Έλλη Τρίγγου...

Διεκδικεί το Lux Prize 2016

Το αξιόλογο «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, συνεχίζει την εξαιρετική πορεία του, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Μετά το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου, άλλη μία σημαντική διάκριση έρχεται να προστεθεί στην τρίτη μεγάλου μήκους δημιουργία του Έλληνα σκηνοθέτη, καθώς οι διοργανωτές των Κινηματογραφικών Βραβείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσαν τις δέκα υποψήφιες ταινίες για το 2016.

Το Βραβείο Lux καθιερώθηκε το 2007, ως δείγμα δέσμευσης του Κοινοβουλίου προς την Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική βιομηχανία και τα δημιουργικά επιτεύγματά της. Το Lux Prize επιδιώκει δύο κύριους στόχους: Στρέφει τα φώτα στη δημόσια συζήτηση για την Ευρώπη και υποστηρίζει την κυκλοφορία των ευρωπαϊκών συμπαραγωγών στο εσωτερικό της Ένωσης.

Στο παρελθόν έχει απονεμηθεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φιλμ του σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου, όπως το «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι, το «Mustang» της Ντενίζ Γκάμζε Εργκίβεν, «Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο» του Ρομπέρ Γκετιγκιάν, «Η Σιωπή της Ντόρνα» των αδερφών Νταρντέν, κ.α.

Οι δέκα (10) ταινίες που ανακοινώθηκαν αρχικά ως υποψήφιες για το φετινό Βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι οι εξής:

À Peine J´ouvre les Yeux (As I Open My Eyes) - Λάιλα Μπουζίντ (Γαλλία, Τυνησία, Βέλγιο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
A Syrian Love Story - Σον ΜακΆλιστερ (Βρετανία)
Cartas da Guerra (Letters From War) - Ιβο Μ Φερέιρα (Πορτογαλία)
Krigen (A War) - Τομπάιας Λίντχολμ (Δανία)
L´Avenir (Things to Come) - Μία Χάνσεν Λαβ (Γαλλία, Γερμανία)
La Pazza Gioia (Like Crazy) - Πάολο Βίρτσι (Ιταλία, Γαλλία)
Ma Vie de Courgette (My Life as a Courgette) - Κλοντ Μπαρά (Ελβετία, Γαλλία)
Sieranevada - Κρίστι Πούιου (Ρουμανία, Γαλλία)
Suntan - Αργύρης Παπαδημητρόπουλος (Ελλάδα, Γερμανία)
Toni Erdmann - Μάρεν Άντε (Γερμανία, Ρουμανία, Αυστρία)

Οι δέκα υποψήφιες ταινίες ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του 51ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, που διεξάγεται αυτές τις μέρες. Οι τρεις ταινίες - φιναλίστ, αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του 73ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας.

Οι τρεις ταινίες - φιναλίστ, θα υποτιτλισθούν στις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα προβληθούν στα 28 Κράτη - Μέλη. Η νικήτρια ταινία θα ανακοινωθεί στο Στρασβούργο στα τέλη του χρόνου, ενώ στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα τρία φιλμ - φιναλίστ, στο 57ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις  4 έως τις 13 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight