Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγγελος Τσιγκρής: «Ένας στους δυο οφειλέτες μένει εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων...»

Άγγελος Τσιγκρής: «Ένας στους δυο οφειλέ...

Δήλωση του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Με αφορμή τα νέα στοιχεία τους ΙΚΑ για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο Αχαιός πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία τους ΙΚΑ έχουν βρεθεί εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων ένας στους δυο οφειλέτες, γεγονός που έχει προκαλέσει σκέψεις στο υπουργείο Εργασίας για επανασχεδιασμό της, ίσως σε συνδυασμό με τις οφειλές προς την Εφορία.

Συγκεκριμένα, 53.778 οφειλέτες από τους συνολικά 113.239 έχουν βρεθεί εκτός της ρύθμισης, με οφειλές ύψους 3,4 δισ. ευρώ. Αντίθετα, στη ρύθμιση παραμένουν περίπου 59.461 μονάδες, αλλά με οφειλές μόλις 1,5 δισ. ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία, η ρύθμιση δεν αποδίδει τα προσδοκώμενα ενώ η κατάσταση χειροτερεύει, καθώς ο αριθμός των οφειλετών που καταφέρνουν να αποπληρώσουν τις δόσεις τους αλλά και ο αριθμός εκείνων που εντάσσονται ολοένα και μειώνεται. Ενδεικτικά, για τον Απρίλιο, μόλις 47 οφειλέτες ολοκλήρωσαν την αποπληρωμή των δόσεων εμπρόθεσμα, ενώ μόλις 8 νέοι εντάχθηκαν!

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι οφειλέτες που εντάσσονται στη ρύθμιση των 12 δόσεων λόγω της απώλειας των 100 δόσεων, με τον Απρίλιο να "μετρά" 5.062 νέες αιτήσεις.

Συνολικά, μάλιστα, μόλις το 13% του συνόλου των οφειλετών του ΙΚΑ βρίσκεται σε κάποια από τις βασικές ρυθμίσεις, δηλαδή ένας αριθμός ύψους 82.284, σε σύνολο 629.713 οφειλετών του ΙΚΑ, που δεν υπάγονται σε καμία ρύθμιση.

Οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο περιττεύει!»._

_____________________________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις