Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την καλοκαιρινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Στεκιού Καμινίων - Τσουκαλαιίκων

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την καλοκαιρινή εκδήλωση ...

Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα αφιέρωμα στον ηθοποιό Μίμη Φωτόπουλο

Την περασμένη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη καλοκαιρινή εκδήλωση του Πολιτιστικού Στεκιού Καμινίων - Τσουκαλαιίκων - Θεριανού - Μοιραιίκων, "Σταυρός του Νότου" (www.facebook.com/POLITISTIKOSTEKI2015/) με τίτλο "Όνειρα σε Άσπρο Μαύρο" στην αμφιθεατρικά διαμορφωμένη αίθουσα του "Κτήματος Ελαιώνα" στο Θεριανό Αχαϊας.  Ήταν μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική εκδήλωση - Αφιέρωμα στον αξέχαστο ηθοποιό Μίμη Φωτόπουλο που περιελάμβανε και Παράσταση Θεάτρου Σκιών σε συνεργασία με την Ομάδα Χορού “Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.” και το Θέατρο Σκιών “Κώστα Μακρή”.

Στο α’ μέρος της εκδήλωσης οι θεατές απόλαυσαν μία μουσικοχορευτική αναδρομή στην εποχή και το έργο του αξέχαστου πρωταγωνιστή Μίμη Φωτόπουλου μέσα από προβολές στην οθόνη του σινεμά, αφηγήσεις και φυσικά, τραγούδια και χορογραφίες από τις ταινίες του όπως το θρυλικό «Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο» που είχε γυριστεί και στην Πάτρα, που προετοίμασαν οι εκπαιδεύτριες του Πολιτιστικού Στεκιού κα. Χριστίνα Φλογερά - Παναγιωτοπούλου και η κα. Δέσποινα Γραβάνη.

Χόρεψαν οι ομάδες Μουσικοκινητικής Αγωγής και Μοντέρνου Χορού νηπίων, παιδιών και εφήβων του Πολιτιστικού Στεκιού και οι έφηβοι χορευτές της Ομάδας Χορού "Ι.Χ.Ν.Ο.Σ.". Χαρακτηριστική στιγμή της βραδιάς ήταν ο χορός των χαριτωμένων μικρών "τσιγγανοπούλων" γύρω από το λιλιπούτειο Λατερνατζή.

Στο δεύτερο μέρος, οι ομάδες νηπίων και παιδιών Παραδοσιακού Χορού του Πολιτιστικού Στεκιού, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας κ. Ζωής Βρακατσέλη, ταξίδεψαν χορευτικά το κοινό από την Μικρά Ασία μέχρι την Ήπειρο και από την Μακεδονία μέχρι το Αιγαίο.

Στο τέλος τα παιδιά του Παραδοσιακού Χορού, με τον Καραγκιόζη του Διονύση Σαββόπουλου  "μετέφεραν" τους θεατές στο Καραγκιόζη του Κώστα Μακρή και "μετέτρεψαν" την άσπρη οθόνη του σινεμά σε άσπρο πανί του Θεάτρου Σκιών.

Μέσα από αυτή την εκδήλωση, εκπαιδευτές, γονείς και παιδιά κατόρθωσαν να γνωρίσουν και να τιμήσουν το έργο και την προσωπικότητα του Μίμη Φωτόπουλου, του "δικού μας Μίμη", που ξεκουραζόταν τα καλοκαίρια στην εξοχική του κατοικία στα Καμίνια.

Επίσης, γνώρισαν οι νεώτεροι και θυμήθηκαν οι παλαιότεροι, τους ανθρώπους και την πολιτιστική κληρονομιά μιας εποχής που οι άνθρωποι χόρευαν όλοι μαζί σε χορούς κυκλωτικούς και ονειρεύονταν μέσα από τις ασπρόμαυρες οθόνες του Σινεμά και του Θεάτρου Σκιών.

​*Το Πολιτιστικό Στέκι Καμινίων - Τσουκαλαιίκων - Θεριανού - Μοιραιίκων "Σταυρός του Νότου" αποτελεί μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου & του Νηπιαγωγείου Καμινίων με την υποστήριξη εθελοντών από τα Καμίνια, τα Τσουκαλαίικα, το Θεριανό και τα Μοιραίικα.

Διεύθυνση: Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου 499, Ανεμόμυλος Τσουκαλαιίκων.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ταξίδι-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μ. Χατζιδάκι

«Όνειρα σε Άσπρο Μαύρο», μουσικοχορευτική εκδήλωση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight