Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πολιτική αντιπαράθεση για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Πολιτική αντιπαράθεση για τα πρωτογενή π...

Κόντρα Μαξίμου - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για το 2%

Πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και του στόχου για επαναπροσδιορισμό τους από το 2018 στο 2%, που προτάσσεται τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά του Γιάννη Στουρνάρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της Φώφης Γεννηματά. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Στουρνάρας, ο οποίος έθεσε το θέμα με άρθρο του στους Financial Times αλλά και μέσα από την ετήσια έκθεση της κεντρικής τράπεζας, τονίζει μιλώντας στη "Real News" πως "απαιτείται εθνικό μέτωπο για να μειωθεί στο 2% ο στόχος για το πλεόνασμα".

Με άρθρο της στην ίδια εφημερίδα, η Φώφη Γεννηματά τονίζει πως "το πρόγραμμα - μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν βγαίνει" και πως "χρειάζεται τώρα" να υπάρξει "εθνική γραμμή βασισμένη στο δίπτυχο ανάπτυξη - κοινωνική συνοχή" που θα είναι βασισμένη σε 3 στόχους, που περιλαμβάνουν και τον επαναπροσδιορισμό του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% από το 2018.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβάλλει το τελευταίο διάστημα ως βασική πρόταση της ΝΔ για έξοδο από την κρίση το σχήμα "πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%, ανάπτυξη 4%, μεταρρυθμίσεις", θέμα που έθεσε εκ νέου και προχθές κηρύσσοντας την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Σε ανακοίνωσή της σήμερα, μάλιστα, η ΝΔ σημειώνει ότι μετά τη θετική αποδοχή από την πλευρά του διοικητή της ΤτΕ, την πρόταση του κ. Μητσοτάκη αποδέχτηκε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με συνέντευξή της, και πως "δυστυχώς μέχρι τώρα αυτή η πρόταση δεν έχει γίνει αποδεκτή από τον κ. Τσίπρα".

"Στο ΠΑΣΟΚ ακόμα γελάμε με αυτά που λέει η Νέα Δημοκρατία" απάντησαν από το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: "Ο κ. Μητσοτάκης ακόμα και τώρα ονειρεύεται εκλογές. Για ποια εθνική γραμμή λοιπόν μας μιλάει;".

Για "βασίλειο της υποκρισίας" από πλευράς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνει την ίδια ώρα λόγο το Μαξίμου, σημειώνοντας πως "λένε το αυτονόητο" όταν μιλούν για μείωση των πλεονασμάτων μετά το 2018. Από το γραφείο του πρωθυπουργού, μάλιστα, επιχειρούν να ταυτίσουν τις θέσεις της ΝΔ με αυτές του ΔΝΤ, ενώ θέτουν το ερώτημα "ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που πρόθυμα σπεύδει να δώσει ως αντάλλαγμα ο κ. Μητσοτάκης;".

Από το γραφείο του πρωθυπουργού τονίζουν ότι "ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι και, σε κάθε περίπτωση, γνωρίζει ότι λιγότερη λιτότητα και μεγαλύτερη κοινωνική προστασία θα διασφαλισθούν μόνο αν οι πιστωτές έχουν απέναντί τους μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται ουσιαστικά και όχι πολιτικές δυνάμεις που λειτουργούν ως yes men και φερέφωνα".

Απαντώντας, η ΝΔ τονίζει πως "η κυβέρνηση είναι απελπιστικά απομονωμένη στην πολιτική των υψηλών φόρων που η ίδια επέλεξε", κάνοντας λόγο για "πολιτική αδιέξοδη που οδηγεί την μεσαία τάξη σε φτωχοποίηση και που δεν θα πετύχει καν τους στόχους της γιατί οδηγεί σε έξαρση τη φοροδιαφυγή".

"Ας μην ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα. Είναι η ίδια αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία έχει φέρει την πραγματική οικονομία" καταλήγει η ΝΔ.

 

 

Πηγή

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις