Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των Πανελληνίων μια μέρα πριν την ανάρτηση των βαθμολογιών- Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες

Στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία τ...

Από μέτρια έως καλά έγραψαν οι περισσότεροι μαθητές

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων του 2016, μια μέρα πριν αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα Λύκεια της χώρας, οι μαθητές σε γενικές γραμμές έγραψαν από μέτρια έως καλά. Αποτέλσμα αυτού είναι να παρατηρείται συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες.

Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας. Σχετικά με τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

«Ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2016 επιτεύχθηκε. Οι εξετάσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών. Στη στοχοποίηση και στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται το υπουργείο Παιδείας, απαντάμε με έργο. Θα επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ένα στοίχημα 30ετίας. Εργαζόμαστε ήδη για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στην ώρα τους, την πρώτη ώρα της νέας σχολικής χρονιάς» επισήμανε, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Δείτε αναλυτικά όλα τα στατιστικά εδώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις