Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τσάκωνας, Πάππας, Κυριαζής, Μπανιώτης ανάμεσα στους κορυφαίους του Ελληνικού στίβου που πριν φυγουν για Ρίο έρχονται στην Πάτρα!

Τσάκωνας, Πάππας, Κυριαζής, Μπανιώτης αν...

Ξεχωριστές και σημαντικές οι συμμετοχές στους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου Ανδρών - Γυναικών 2016

Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου ανακοινώνει τα παρακάτω σε σχέση με τους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου Ανδρών - Γυναικών 2016 που θα γίνουν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο , 18 και 19 Ιουνίου ότι προβλέπεται να συμμετάσχουν όλα τα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Στίβου και όλοι όσοι έχουν προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Αύγουστο στο Ρίο. Ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές που θα «παρελάσουν» το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών - γυναικών είναι και μερικές ξεχωριστές περιπτώσεις!

ΑΛΕΞΙΣ - ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑΣ

Ήρθε στην Ελλάδα πριν λίγες ημέρες, έβγαλε την ελληνική της ταυτότητα και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί με τα «ελληνικά χρώματα» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο! Ο λόγος για την Αλέξις - Μαρία Πάππας, που βρίσκεται και σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων. Η 26χρονη Πάππας είναι αθλήτρια των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. «Η γιαγιά μου είναι περήφανη που θα αγωνιστώ στην Ελλάδα. Από εδώ και πέρα, έχω σκοπό να περνάω περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα».

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους σταθερότερους σπρίντερ της Ευρώπης. Αργά και σταθερά έχει καταφέρει να καθιερώσει το όνομα του ανάμεσα στους σπουδαίους των 200 μ. και να σταθεί με αξιοπρέπεια σε μεγάλες διοργάνωσης. Ο Λυκούργος Τσάκωνας έχει τρέξει δύο φορές σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωτάθλημα και στο Άμστερνταμ θα κυνηγήσει κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση, όπου τερμάτισε τόσο στην Βαρκελώνη το 2010, όσο και στη Ζυρίχη το 2014.

"Μέχρι εδώ όλα πηγαίνουν καλά. Ο στόχος είναι να είμαι καλά στο Άμστερνταμ. Θα φροντίσω να είμαι καλά στο Άμστερνταμ, που είναι ο πρώτος στόχος της χρονιάς. Οι αγώνες που έκανα έδειξαν πως είμαι σε καλή κατάσταση. Ηθελα να τρέξω και σε κάποιο από τα Diamond League σε Ρώμη και Μπέρμιγχαμ, όμως, δεν τα κατάφερα", είπε ο Τσάκωνας, ο οποίος βελτίωσε φέτος το ρεκόρ του στα 100 μ. με 10.23, ενώ διένυσε τα 200 μ. σε 20.36 στο μίτινγκ της Οστράβα.

Ο Τσάκωνας θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (18-19/6) τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μ. κι έπειτα θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (6-10/6).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα πήρε, κι αυτός, όπως η Πάππας, από την Αμερική, ο Γιάννης Κυριαζής έχοντας ολοκληρώσει έναν άκρως επιτυχημένο κύκλο αγώνων στις ΗΠΑ.

Ο αθλητής έκανε τον τελευταίο του αγώνα στο Γιουτζίν την περασμένη εβδομάδα, όπου με βολή στα 77,25 μ. κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ!

Ο αθλητής κατάφερε να πετύχει την καλύτερη βολή στην τελευταία του προσπάθεια, ωστόσο στη διάρκεια του αγώνα είχε μικρές ενοχλήσεις στον ώμο, από τον τραυματισμό του χειμώνα.

Ο Κυριαζής, ο οποίος εντυπωσίασε αρχές Απριλίου με την βολή του στα 81,87 μ. θα έρθει στην Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη και  θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας. Πρωταρχικός στόχος του ίδιου και του προπονητή και πατέρα του, Θωμά Κυριαζή είναι να ταξιδέψει υγιής στο Άμστερνταμ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Νικητής στον αγώνα του Γιουτζίν ήταν ο Κρις Τόμσον με 77,64 μέτρα. Οι υπόλοιπες βολές του Κυριαζή ήταν: 74,19 μ.,71,42 μ., 74,23 μ., 71,09 και ήταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθεια.

Στον κορυφαίο αγώνα των Κολεγίων συμμετείχε και ο Νίκος Σκαρβέλης, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο. Ο αθλητής ήταν τέταρτος με καλύτερη προσπάθεια στα 20,17 μέτρα. Ο Ελληνοαμερικανός αθλητής θα συνεχίσει την προετοιμασία του στις ΗΠΑ, από όπου θα ταξιδέψει απευθείας για το Άμστερνταμ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα γίνει η επόμενη... πτήση του Κώστα Μπανιώτη και η τελευταία - εκτός απροόπτου - πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ.

Ο έμπειρος άλτης, έχει κάνει ήδη δύο αγώνες στη σεζόν και έχει ξεπεράσει τα 2,25 μέτρα. "Η προπόνηση έχει πάει καλά και από τους αγώνες είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Στη Ρώμη περίμενα κάτι καλύτερο από το 2,24 μ., ωστόσο δεν ήρθε. Στο Μαρόκο όπου έκανα το 2,25 μ. είχε πολύ αέρα. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Κάνουμε προπόνηση και δουλεύουμε πάνω σε πράγματα που χρειάζονται βελτίωση. Θα πάρω μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο αναμένεται να είναι ο τελευταίος αγώνες πριν το Άμστερνταμ. Ωστόσο αν κρίνουμε με τον προπονητή μου πως πρέπει, τότε ίσως αναζητήσουμε έναν ακόμη αγώνα", είπε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου και σχολίασε για το επίπεδο του αγωνίσματος.

"Νομίζω πως στο Άμστερνταμ το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό. Ακόμη δεν έχουμε δει τους αθλητές στα καλύτερα τους. Οσοι έκαναν κλειστό δεν έχουν ακόμη βρεθεί στο επίπεδο που θέλουν και οι υπόλοιποι σταδιακά ανεβαίνουν. Θεωρώ ότι αγώνας θα είναι εξαιρετικός", είπε ο Μπανιώτης που τον Μάρτιο ήταν πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Πόρτλαντ και "κουβαλά" από τον κλειστό άλμα στα 2,33 μέτρα.

 

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου καλεί όλους τους φιλάθλους να παρακο- λουθήσουν τους Αγώνες, για τους οποίους η είσοδος είναι δωρεάν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports