Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Γιατί οι Δάσκαλοι δεν προσέρχονται στη συνάντηση με τη Σία Αναγνωστοπούλου

Πάτρα: Γιατί οι Δάσκαλοι δεν προσέρχοντα...

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισαν να μην παραστούν στη σύσκεψη που συγκάλεσε παρουσία της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας Σιας Αναγνωστοπούλου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Σχετικά με το Φ. 32.1/6500/07-06-2016 έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με το οποίο προσκαλείται ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας με τη συμμετοχή της Αν. Υπουργού Παιδείας κ. Αναγνωστοπούλου επισημαίνουμε τα εξής:

1.  Η σύσκεψη στην οποία καλείται ο Πρόεδρος του σωματείου μας εντάσσεται στο πλαίσιο επικοινωνιακής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «γυρίζουμε σελίδα» και δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης.

2.  Για τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της σύσκεψης (Ολοήμερο Νηπιαγωγείο, Ολοήμερο Δημοτικό) το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει και εφαρμόζει νομοθετικές πρωτοβουλίες, που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο και φέρνουν την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω.

3.  Ο διάλογος έχει ουσία και περιεχόμενο, εφόσον προϋπάρχει των αποφάσεων και όχι όταν γίνεται μετέπειτα για τη δημιουργία εντυπώσεων και επικύρωσής τους.

 

Με τις έως τώρα ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας:

  • Καταργούνται ουσιαστικά τα Τμήματα Ένταξης.
  • Εξαφανίζονται δεκάδες τμήματα Νηπιαγωγείων, εφόσον απαιτείται ο διπλάσιος αριθμός μαθητών (14 από 7) για τη δημιουργία τμήματος Νηπιαγωγείου.
  • Καταργείται ο δάσκαλος του Ολοήμερου σχολείου, με αποτέλεσμα την αλλαγή του προσανατολισμού του ολοήμερου σχολείου σε χώρο αποκλειστικά φύλαξης μαθητών.
  • Περικόπτονται διδακτικά αντικείμενα εντελώς αυθαίρετα.
  • Αποκλείονται χιλιάδες μαθητές από τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία, αφού μπαίνουν προϋποθέσεις για την εγγραφή τους σε αυτά.
  • Δημιουργείται άνιση μεταχείριση των μαθητών και σχολείο πολλών ταχυτήτων, εφόσον για την εγγραφή των παιδιών στο ολοήμερο τμήμα για τα 6/θέσια και άνω Δημοτικά είναι απαραίτητη προϋπόθεση  οι γονείς να είναι εργαζόμενοι ή να έχουν κάρτα ανεργίας ή να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Για τα Δημοτικά σχολεία που λειτουργούν ως 4/θέσια και  5/θέσια δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση, ενώ για τα ολοήμερα τμήματα των Νηπιαγωγείων, τα οποία είναι σχεδόν όλα μονοθέσια ή διθέσια, είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
  • Απολύονται χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όπως και ο οργανωμένος Κλάδος, επιθυμούν να συμμετάσχουν σε έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εφόσον αυτή άμεσα προβεί σε:

  • Απόσυρση όλων των τελευταίων ρυθμίσεων, που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.
  • Εγγραφή όλων των μαθητών στα ολοήμερα τμήματα (νηπιαγωγείου και δημοτικού) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επαναφορά του υπεύθυνου δασκάλου σε κάθε ολοήμερο τμήμα.
  • Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων αναπληρωτών.
  • Διεύρυνση και όχι κατάργηση των Τμημάτων Ένταξης.

Σε καμία περίπτωση με την παρουσία μας σε αυτή τη σύσκεψη δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε ειλημμένες αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις, που οδηγούν σε μαρασμό το δημόσιο σχολείο και σε ένδεια την Παιδεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Πάτρα σήμερα η Σία Αναγνωστοπούλου- Συνάντηση με φορείς της Εκπαίδευσης και ομιλία σε ανοιχτή εκδήλωση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις