Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Το χαλάζι στις αρχές Μαΐου κατέστρεψε 300 τόνους καρπούζια!

Ηλεία: Το χαλάζι στις αρχές Μαΐου κατέστ...

Σε απόγνωση ο παραγωγός

Απόλυτη καταστροφή έχει βρει εδώ και περίπου 40 μέρες καλλιεργητή καρπουζιών στο Κουρτέσι , αφού το χαλάζι που έπεσε το μεσημέρι της 3ης Μαΐου κατέστρεψε τα πρώιμα καρπούζια που είχε φυτέψει σε έκταση 50 στρεμμάτων και σήμερα περίπου 300 τόνοι σαπίζουν στο χώμα, με τον ΕΛΓΑ να σφυρίζει αδιάφορα. Ο καρπουζοκαλλιεργητής Διονύσης Σταθόπουλος από το Κουρτέσι βρίσκεται σε απόγνωση.

Αν ο ΕΛΓΑ δεν εμφανισθεί τις επόμενες τέσσερις-πέντε μέρες τα κατεστραμμένα καρπούζια  θα αλλοιωθούν σε τέτοιο βαθμό που δεν θα είναι σε κατάσταση να ελεγχθούν. «Η καλλιέργεια είναι δηλωμένη στο ΟΣΔΕ και ασφαλισμένη στον ΕΛΓΑ. Τα πρώιμα καρπούζια τα φύτεψα τέλη Φεβρουαρίου, τα σκέπασα στα μέσα Απριλίου και στις 3 Μαΐου το χαλάζι μου τα κατέστρεψε. Έμποροι της περιοχής που ήρθαν για να αγοράσουν καρπούζια από την περιοχή, ήρθαν τα είδαν και φυσικά έφυγαν χωρίς να αγοράσουν, γιατί τα καρπούζια είναι σκαγιωμένα από το χαλάζι», δηλώνει με παράπονο ο κ. Σταθόπουλος.

Ο αγρότης, κάνει βόλτες ανάμεσα στα κατεστραμμένα καρπούζια και περιμένει ακόμη τον ΕΛΓΑ να εκτιμήσει την καταστροφή που έχει υποστεί στην έκταση των 50 στρεμμάτων. «Ούτε οι γύφτοι δεν τα παίρνουν… Ήρθε και η χθεσινή νεροποντή και τα αποτελείωσε. Εγώ περίμενα να πουλήσω, να πληρώσω τους εφοδιαστές και να ζήσω… Τώρα, περιμένω τον ΕΛΓΑ. Έχει έρθει η απόλυτη καταστροφή».

patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις