Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έντονο το ενδιαφέρον για το 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας - Θα παρίσταται ο Νομπελίστας Ιατρικής James Watson

Έντονο το ενδιαφέρον για το 17ο Συνέδριο...

Το συνεδρίο θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες, 29-31 Αυγούστου

Το 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας με τίτλο: "Από τη Μοριακή Βιολογία στην Ιατρική Χημεία", θα πραγματοποιηθεί στις Σπέτσες, 29-31 Αυγούστου, 2016 στην ιστορική Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών στα πλαίσια της εκδήλωσης Αναγόρευσης του James Watson, Κατόχου Nobel Ιατρικής, σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών για την προσφορά του στην Επιστήμη και στην Ανθρωπότητα αλλά και για την υποστήριξή του στην Ελλάδα, ως ένθερμος Φιλέλληνας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών:

 

Το συνέδριο θα γίνει στην ιστορική Σχολή, με αφορμή τα 50 χρόνια Συνεδρίων Μοριακής Βιολογίας, καθώς εκεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 1966, οι Watson και Crick παρουσίασαν την ανακάλυψή των για τη διπλή έλικα του DNA. Στο συνέδριο και στην εκδήλωση της αναγόρευσης του James Watson, θα συμμετέχει με ομιλία της και η Ελληνίστρια Καθηγήτρια Ποίησης στο King's College του Λονδίνου, Ruth Padel, τρισέγγονη του Δαρβίνου, με τίτλο: “Charles Darwin: His thought, life and family”.

 

Μετά από επικοινωνία με την Αναργύρειο Σχολή, υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας από τη Σχολή 50-60 συνέδρων για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου. Θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και μέλη ΔΕΠ συμμετάσχουν με δεκάλεπτες ή δεκαπεντάλεπτες ομιλίες ή με ανηρτημένες ανακοινώσεις (poster). Η φιλοξενία θα περιλαμβάνει διαμονή και διατροφή για τις ημέρες Κυριακή με Τετάρτη (28 με 31 Αυγούστου, 2016) με ένα πολύ μικρό αντίτιμο (20-30 € την ημέρα). Σε περίπτωση εξασφάλισης περισσότερων χορηγιών το κόστος διαμονής και διατροφής θα μειωθεί ή θα είναι δωρεάν. Η παρακολούθηση και η συμμετοχή στο  Συνέδριο θα είναι δωρεάν και με το πέρας του Συνεδρίου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

 

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο με ομιλία ή με αναρτημένη ανακοίνωση (poster) παρακαλούνται να στείλουν στο email: [email protected], τον τίτλο της εργασίας τους (ελληνικά και αγγλικά) και μία σύντομη περίληψη της εργασίας (Abstract) το ταχύτερο δυνατόν. Οι περιλήψεις θα περιληφθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου και θα δημοσιευθούν στη συνέχεια σε έγκριτο Επιστημονικό Περιοδικό Βιοεπιστημών σε έκδοση αφιερωμένη στο Συνέδριο.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Συνέδριο (Summer School), πέραν αυτών που θα συμμετάσχουν με εργασίες, να δηλώσουν συμμετοχή-εγγραφή  στο email [email protected].

Θα βοηθήσει στην προετοιμασία της φιλοξενίας στην Αναργύρειο Σχολή Σπετσών, όσο το δυνατόν περισσοτέρων φοιτητών, μεταπτυχιακών και αποφοίτων, αλλά και συναδέλφων μελών ΔΕΠ, που επιθυμούν να παρευρεθούν.

 

Επειδή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Συνέδριο θα τηρηθεί προτεραιότητα στη φιλοξενία με βάση τη συμμετοχή, αρχικά, με ομιλία και αναρτημένη ανακοίνωση και έπειτα με παρακολούθηση.

 

Το Συνέδριο και η Εκδήλωση προς τιμήν του James Watson θα είναι υπό την τιμητική αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις