Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του αγαπητού οικολόγου αγωνιστή Βλάσση Βελλόπουλου- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του αγα...

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας και ο τέως Δήμαρχος Γ. Δημαράς

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης έγινε η κηδεία του αγαπητού Πατρινού οικολόγου και ακτιβιστή Βλάσση Βελλόπουλου στις 17.30 το απόγευμα της Τρίτης 24/5/2016, στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος ενώ ακολούθησε η ταφή του στο κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

Ο Βλάσσης Βελλόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.

Ο φιλοπεριβαλλοντικός αγωνιστής, όπως είχε ευρέως χαρακτηριστεί, ήταν παντρεμένος με την Μαριάννα Βελλόπουλου και ήταν πατέρας  δύο κοριτσιών, της Αγγελικής που ζει στην Αγγλία και της Χρύσας.

Στην κηδεία του Βλάσση Βελλόπουλου παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, ο τέως Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Πατούχας, Θόδωρος Ξυλιάς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαβρύτων Δημήτρης Κατσικόπουλος, οι Δημήτρης Αιβαλής, Νίκος Μακρής, Τάσος Γιακουμής, Θρασύβουλος Μαυρομάττης, κ.α.

Ανάμεσα στα στεφάνια ήταν κι αυτό του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη καθώς και της αναπληρώτριας διοικήτριας του Καραμανδανείου Νοσοκομείου παίδων Πατρών Κατερίνας Γατοπούλου και των παιδιών της.

Ο εκλιπών επί σειρά ετών εκλεγόταν στην θέση του προέδρου της Εταιρείας Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος Πάτρας ενώ είχε συμπεριληφθεί σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, επί προεδρίας του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βλάσσης Βελλόπουλος είχε βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, στην Τάξη Πολιτικών και Ηθικών Επιστημών. Επίσης είχε λάβει βραβείο των Ηνωμένων Εθνών στο Πρόγραμμα Περιβάλλοντος, υπήρξε μέλος των 500 Παγκοσμίων του UNEP ενώ του είχε απομενηθεί και το βραβείο «Έργο Ζωής» από το Ecocity (Οικόπολις) το 2009.

Την ίδια χρονιά είχε βγάλει κι ένα βιβλίο που αναφερόταν στην δράση του, με τίτλο «Βλάσσης Βελλόπουλος, οι οικολογικοί αγώνες ενός ενεργού πολίτη».

Παράκληση της οικογένειας του ήταν αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο ίδρυμα της Πάτρας «Κιβωτός της Αγάπης».

Οι φωτό είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου, συνεργάτη του thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις