Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Μάιος θα μας αποχαιρετίσει με... καύσωνα; Οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις και το... ποστάρισμα του Σάκη Αρναούτογλου

Ο Μάιος θα μας αποχαιρετίσει με... καύσω...

Τι έγραψε ο μετεωρολόγος για τον καιρό των επόμενων ημερών

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρθηκε με ποστάρισμά του στο facebook στις εκτιμήσεις που θέλουν ο Μάιος να φεύγει και ο Ιούνιος να έρχεται με το πρώτο κύμα καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι.

Δείτε τι ανέφερε στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

"Μετά την επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο συνεχίζουν να επιμένουν κάποια μετεο-σενάρια για θερμή εισβολή προς στα τέλη του Μάη και τις αρχές του Ιούνη. Κάποια από αυτά θέλουν ακόμα και πρώιμο καύσωνα!

Πιο συγκεκριμένα, τα δυο μεγαλύτερα προγνωστικά μοντέλα (το αμερικάνικο και το ευρωπαΪκό) συμφωνουν οτι μετά την αλλαγή του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο απο την ερχόμενη εβδομάδα και κυρίως προς τα τέλη του μήνα.

Εντύπωση όμως προκαλεί το σενάριο του ευρωπαϊκού μοντέλου για θερμοκρασίες που ισως να φλερτάρουν και με επίπεδα καύσωνα τις τελυεταίες μέρες του φετινού Μάη και τις πρώτες του φετινού Ιούνη (δείτε στις εικόνες το σενάριο του ευρωπαικού μοντέλου που θέλει στα τέλη του μήνα και στις αρχές του επόμενου τον υδράργυρο στην Αττική να φτάνει και τους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ το αμερικάνικο μοντέλο δεν θέλει τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου).

Αν και είναι σχετικά νωρίς για να βγάλουμε ακριβή συμπερασματα με την τάση για ζέστη ωστόσο να υπάρχει στο προγνωστικό τραπέζι, θεωρώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε έως και την ερχόμενη Παρασκευή-Σάββατο όπου σιγά σιγά θα πρέπει να έχει ξεκαθαρισει αν ο φετινός Μάιος θα δώσει την σκυτάλη στον Ιούνιο απλά με φυσιολογική ζέστη, πολύ ζέστή η με πρώιμο καύσωνα, τον πρώτο της φετινής σαιζόν".....

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις