Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία για την Egypt Air- Βρέθηκαν τα συντρίμμια- Οι τελευταίες κουβέντες του πιλότου με την Αθήνα- Φοβούνται τρομοκρατική ενέργεια

Τραγωδία για την Egypt Air- Βρέθηκαν τα ...

Εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Κάιρο

22:47 Ήρεμος και ευδιάθετος ήταν λίγο πριν από την συντριβή του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών ο πιλότος, όπως δείχνει η τελευταία επικοινωνία του με ελεγκτή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο πιλότος επιβεβαίωσε την θέση του και το υψόμετρο στο οποίο πετούσε το μοιραίο αεροσκάφος και στη συνέχεια ευχαρίστησε τον πύργο ελέγχου.

Αυτός είναι ο διάλογος που είχε την ΥΠΑ:

Ελεγκτής: Καλησπέρα. Επιβεβαίωσε τη διαδρομή σου και τη θέση σου.

Πιλότος: Καλησπέρα. Σας μιλάει ο πιλότος από την πτήση των Αιγυπτιακών αερογραμμών MSR 804 και πετάμε στα 37.000 πόδια.

Ελεγκτής: Καλησπέρα MSR 804 είσαι σε επαφή με ραντάρ στα 37.000 πόδια;

Πιλότος: Σε ευχαριστώ πολύ Αθήνα.

Ελεγκτής: Σε λίγα λεπτά αφήνετε τον ελληνικό εναέριο χώρο, επιβεβαιώστε.

 

 

19.59 Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της αιγυπτιακής αεροπορικής εταιρείας. Ο Αχμέντ Αντέλ έκανε τη σχετική δήλωση στη δημοσιογράφο του CNN Κριστιάν Αμανπούρ, από το Κάιρο όπου βρίσκεται.

Από το απόγευμα οι ελληνικές και οι αιγυπτιακές αρχές, με πλωτά και ενάερια μέσα, είχαν εντοπίσει επιπλέοντα αντικείμενα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου, κοντά στο σημείο όπου είχε χαθεί το στίγμα του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 66 άνθρωποι.

Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση MS804 από το Παρίσι στο Κάιρο, όταν χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Μεσόγειο τα ξημερώματα, μισή ώρα πριν προσγειωθεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

18.41 Ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, ο μοναδικός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ότι η συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο μοιάζει με τρομοκρατική ενέργεια, κάτι που δεν είχε ειπωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή επισήμως από τις αρχές που ασχολούνται με τις έρευνες.

Τόσο στην Αίγυπτο όσο και στη Γαλλία οι αρχές έχουν επισημάνει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καθορίσουν με ακρίβεια τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους Airbus A320 που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι για το Κάιρο.

Σε μια ανάρτησή του στο Twitter ο Τραμπ ανέφερε: "Μοιάζει για άλλη μία τρομοκρατική επίθεση. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Παρίσι. Πότε θα γίνουμε σκληροί, έξυπνοι και προσεκτικοί; Μεγάλο μίσος και αρρώστια!".

 

Αιγύπτιοι η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών της πτήσης της EgyptAir- Δραματικές στιγμές στο αεροδρόμιο του Καϊρου- ΒΙΝΤΕΟ

18.15 Δημοσιοποιήθηκαν οι πρώτες εικόνες απο τα συντρίμμια

13240764_10208109009357303_6229813507911916250_n.jpg

13087675_10208109010077321_5937781453641455390_n.jpg

13244723_10208109014397429_6090605854545830012_n.jpg

18.01 Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το αεροσκάφος Airbus A320 της αιγυπτιακής εταιρείας EgyptAir που κατέπεσε σήμερα στη Μεσόγειο από την σύμβουλό του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας, την Λάιζα Μόνακο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε να ενημερώνεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας για την εξέλιξη της κατάστασης. Επίσης, έδωσε οδηγίες σε αξιωματούχους της κυβέρνησής του να επικοινωνήσουν με τους εταίρους των ΗΠΑ και να προσφέρουν τη βοήθεια και τη στήριξη της Ουάσινγκτον, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Έρικ Σουλτς

18.00 Η προγραμματισμένη για αύριο Σύνοδος των Σοσιαλιστών Ηγετών στη Ρώμη, στην οποία επρόκειτο να λάβει μέρος ο Πρωθυπουργός, αναβάλλεται έπειτα από κοινή απόφαση των συμμετεχόντων λόγω της τραγικής εξέλιξης της συντριβής του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί σε ύστερο χρονικό σημείο.

 

17.20 Η συντριβή του αεροσκάφους της Egypt Air είναι πιθανότερο να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια παρά σε τεχνικό πρόβλημα, δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου. «Αν αναλύσουμε διεξοδικά όλα τα δεδομένα, η πιθανότητα μίας τρομοκρατικής ενέργειας είναι μεγαλύτερη από μία τεχνική βλάβη» δήλωσε.

«Όταν θα συγκεντρώσουμε όλα τα στοιχεία θα γνωρίζουμε την αλήθεια» πρόσθεσε ο Αιγύπτιος υπουργός.

 

16.06 Βρέθηκαν συντρίμια του αεροσκάφους κοντά στην Κρήτη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Αιγυπτιακό αεροσκάφος C-295 εντόπισε τα πρώτα συντρίμμια του μοιραίο Αirbus, 100 ναυτικά μίλια νότια της Καρπάθου από το σημείο δηλαδή που χάθηκαν τα ίχνη του και 200 μίλια κοντά στην Κρήτη, εντός του FIR  Καϊρου. Τα αντικείμενα είναι χρώματος πορτοκαλί γι αυτό εικάζεται ότι πρόκειται για σωστικό εξοπλισμό. Οι πρώτες αναφορές Αιγυπτίων αξιωματούχων δίνουν πολλές πιθανότητες να πρόκειται για τρομοκρατία.

14.39: Στραμμένο στο αεροσκάφος της Egypt Air που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στα ανοιχτά της Κρπάθου είναι το διεθνές ενδιαφέρον και η παγκόσμια ανησυχία για την τύχη των επιβατών. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε την συντριβή τυο αεροσκάφους.

Νωρίτερα το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών αντάλλαξε συλλυπητήρια με τη Γαλλία για την "πτώση", όπως τη χαρακτήρισε, ενός αεροπλάνου της EgyptAir που μετέφερε 66 ανθρώπους σε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο.

Η δήλωση αυτή ήταν η πρώτη επίσημη παραδοχή ότι οι επιβαίνοντες είναι πιθανό να είναι νεκροί.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, επικαλούμενο πηγή της γαλλικής συνοριοφυλακής, γράφει πως οι Γάλλοι ερευνητές επικεντρώνουν την προσοχή τους στο πλήρωμα εδάφους της EgyptAir στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle για να διευκρινιστεί αν κάποιος από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου παρέβη τα μέτρα ασφαλείας.

Η ίδια πηγή είπε πως στο παρελθόν είχαν βρεθεί πολλοί Σαλαφιστές, ακραίοι συντηρητικοί μουσουλμάνοι, να έχουν πρόσβαση σε περιοχές που χρησιμοποιούνταν για την φόρτωση και την εκφόρτωση των αεροπλάνων.

Η Figaro υπενθυμίζει επίσης ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, το επικεφαλής της υπηρεσίας αεροδρομίων του Παρισού, Ογκουστίν ντε Ρομανέ, είχε ανακοινώσει ότι από την αρχή του 2015 είχαν ανακληθεί οι άδειες πρόσβασης από σχεδόν 70 υπαλλήλους που δούλευαν στα πιο ασφαλή σημεία του αεροδρομίου του Παρισιού και ένας από τους λόγους ήταν η ριζοσπαστικοποίηση.

Ανάμεσα στους 66 επιβάτες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Egypt Air, βρίσκονται ένα παιδί και δυο βρέφη. Ο πιλότος του αεροπλάνου είναι εμπειρότατος, καθώς είχε 6.275 ώρες πτήσης, οι 2.101 με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου, ενώ ο συγκυβερνήτης είχε 2.766 ώρες πτήσης. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 23:09 από το Παρίσι και χάθηκε στις 02:45. Την ώρα που χάθηκε πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών, στα 11.300 μέτρα, και είχε μπει στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου.

12.32: Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών αντάλλαξε συλλυπητήρια με τη Γαλλία για την "πτώση", όπως τη χαρακτήρισε, ενός αεροπλάνου της EgyptAir που μετέφερε 66 ανθρώπους σε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο.

Η δήλωση αυτή είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή ότι οι επιβαίνοντες είναι πιθανό να είναι νεκροί.

Το αεροσκάφος της EgyptAir συνετρίβη στη Μεσόγειο σε απόσταση 130 μιλίων νότια της Καρπάθου εντός του αιγυπτιακού FIR.

Οι επιβάτες του αεροπλάνου ήταν διαφόρων εθνικοτήτων, περιλαμβανομένων 30 Αιγυπτίων και 15 Γάλλων υπηκόων. Στην πτήση επέβαιναν επίσης τρία παιδιά, τα δύο από αυτά βρέφη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ανέφερε στην ανακοίνωσή του πως οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά στη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επικοινώνησε με τον αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και δεσμεύθηκαν ότι θα συνεργασθούν στενά για την εξακρίβωση των συνθηκών εξαφάνισης του αεροσκάφους της Egyptair.

Κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλεισθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς.

Η Ελλάδα συμμετέχει στις έρευνες εντοπισμού του αιγυπτιακού αεροσκάφους

Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804, από πλευράς ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διατεθεί τα ακόλουθα μέσα:

Στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.

Έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

 

11.15: Το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και επιβεβαίωσε μέσω twitter η αεροπορική εταιρεία.

«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος , την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ...συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η πηγή.   Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις συνθήκες του ατυχήματος ή την τύχη των επιβατών.

 

11.03: Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ (Le Figaro, L'Express) το αεροπλάνο σύμφωνα με πηγή από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, συνετρίβη στ' ανοικτά της Καρπάθου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ, καπετάνιος εμπορικού πλοίου φέρεται να είδε μία λάμψη στον ουρανό περίπου 130 μίλια νοτιοδυτικά της Καρπάθου.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στη θάλασσα, ωστόσο ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαΐλ, είπε πως δεν υπάρχει, μέχρι αυτή την ώρα, τίποτα επιβεβαιωμένο και σημείωσε πως είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με το τί έγινε στο αεροσκάφος που αγνοείται.

 

 

9.33 πμ Τη λίστα με τις εθνικότητες των επιβατών της πτήσης MS804 της Egyptair, ανακοίνωσε η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με την Egyptair, στο αεροσκάφος επέβαιναν, 15 Γάλλοι, 30 Αιγύπτιοι, ένας Βρετανός, ένας Βέλγος, 2 Ιρακινοί, ένας Σαουδάραβας, ένας Σουδανός, ένας από την Τσαντ, ένας Πορτογάλος, ένας Αλγερινός και ένας Καναδός.

8.32 πμ Ανάμεσα στους 56 επιβάτες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Egypt Air, βρίσκονται ένα παιδί και δυο βρέφη.

Ο πιλότος του αεροπλάνου είναι εμπειρότατος, καθώς είχε 6.275 ώρες πτήσης, οι 2.101 με τον ίδιο τύπο αεροπλάνου, ενώ ο συγκυβερνήτης είχε 2.766 ώρες πτήσης.

7.31 πμ Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρονται στην πτήση 804 με 59 επιβάτες και 10 άτομα πλήρωμα.

Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο από το Παρίσι προς Κάιρο και σύμφωνα με την εταιρεία έχει χαθεί η επαφή μαζί του. Το στίγμα του χάθηκε από το ραντάρ.

Μια ανακοίνωση που σήμανε συναγερμό, καθώς επί της ουσίας αναφέρεται σε πτώση του αεροσκάφους.

Η πτήση ξεκίνησε εννιά λεπτά μετά τις έντεκα το βράδυ από το Παρίσι. Το αεροσκάφος “χάθηκε” λίγο πριν τις τρεις. Πρόκειται για μια πτήση που διαρκεί συνήθως περισσότερες από τέσσερις ώρες. Ως τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από την Αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις