Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συναντήσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΕΤΕΜ Αχαΐας με πολιτικούς φορείς

Συναντήσεις της Διοικούσας Επιτροπής του...

Για την κοινωνική συναίνεση στις νέες σύγχρονες προκλήσεις

OI Πρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος ΕΕΤΕΜ Αχαΐας & Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Αθανάσιος Κουμούτσος & Ιωάννης Κατσίνας, μαζί με τον Dr Μάριο Πατσουλέ, συναντήθηκαν διαδοχικά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Μιχάλης Βερροιόπουλο και εν συνεχεία με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή κ. Γεώργιο Δημαρά, υπεύθυνο για την Ενέργεια & Περιβάλλον.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΕΤΕΜ, "Ο σκοπός των συναντήσεων, δεν ήταν τίποτα άλλο από αυτά που αναφέρονται στην επιστολή μας, όπως:

Στα πλαίσια του 17ου & 18ου MONEY SHOW, Forum Ανάπτυξης που διοργανώθηκε στην Πάτρα, από την ΕΕΤΕΜ Αχαΐας, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της EETEM Αχαΐας και τον Δρα  Μάριο  Πατσουλέ, Γεωλόγος – Μηχανικός Ταμιευτήρων Πετρέλαιο, πρόεδρο του Ε.Ε.Τ.Ι. (Ευρωπαϊκού Ενεργειακού & Τεχνολογικού  Ινστιτούτου), το Νοέμβριο του 2014  και  το Νοέμβριο του 2015, για την ‘’Ενεργειακή Ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και οι Σύγχρονες Προσκλήσεις’’ με σκοπό να ενημερωθούμε και  να  προβληματιστούμε σχετικά, ως τοπικοί φορείς μηχανικών, αλλά και για την επιστημονική ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών προκειμένου να διασφαλίσουμε την κοινωνική συναίνεση χωρίς ιδιαιτέρα εμπόδια.

Κάναμε γνωστό, στον Γ. Γραμματέα, ότι έχουμε ενημερώσει τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, για τα παραπάνω, χωρίς να έχει ανταποκριθεί σε αυτή μας την δράση, έτσι κρίναμε απαραίτητο να ενημερώσουμε την πολιτεία για τα παρακάτω.

1. Την ομαλή εναρμόνιση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, στην Ελληνική Νομοθεσία για την απρόσκοπτη εφαρμογή των έργων ανάπτυξης που έχουν προγραμματιστεί για το τόπο μας και προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα ανάλογα των "Σκουριών, Χαλκιδικής". Σας υπενθυμίζουμε ότι η ανάπτυξη των εν λόγω έργων θα προωθηθεί για εφαρμογή, για πρώτη φορά στη χωρά μας με τον τρόπο που απαιτούν οι σύγχρονες και πρόσφατα επικυρωμένες Οδηγίες από την Ε.Ε., γι΄ αυτό απαιτούν και ιδιαιτέρα προσεκτικούς χειρισμούς, που επιθυμούμε να σας υποδείξουμε.

2. Τις νέες επαναστατικές - εξαιρετικά φιλοπεριβαλλοντικές-  ( σε πλήρη εφαρμογή και άγνωστες στη χώρα μας ) τεχνολογίες, που με βεβαιότητα θα έρθουν ανταγωνιστικά προς τις ήδη υπάρχουσες, να δημιουργήσουν προβλήματα αντιδράσεων από διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Τέλος, επειδή όλα αυτά τα έργα είναι σε πλήρη συνάρτηση με τις νέες τεχνολογίες που μας κατακλύζουν  σχεδόν  καθημερινά, αντιλαμβανόμαστε  ότι:

- είναι  απαραίτητη  η  διοργάνωση workshop στην  Πάτρα-Πύργο & Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να προβληματιστούμε  με  όλους  τους  άλλους  εμπλεκομένους  Φορείς, για  τους  τρόπους που θα αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε αντίδραση των σταδίων ανάπτυξης που αναμένονται  για  εφαρμογή.

- θα  απαιτηθεί  εντατική προετοιμασία τουλάχιστον  δυο  χρόνια  πριν  αρχίσουν  τα  έργα.

Επίσης παρουσιάσθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας κ. Αθ. Κουμούτσο στον βουλευτή  ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιο Δημαρά εκτός από τα παραπάνω θέματα και θέματα που αφορούν τον κλάδο όπως:

  • Ø ΄Εκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων για τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε., με κατάπληξη μας ενημέρωσε ότι το πρώτο του πτυχίο είναι του Υπομηχανικού.
  • Ø Την διαχείριση της πλατφόρμας των Αμοιβών από το ΤΕΕ, ως παράνομη παραχώρηση από την κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, (κ. Σπίρτζη).
  • Ø Την άρνηση συνάντηση του υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Σκουρλέτη με την Κ.Δ.Σ. της ΕΕΤΕΜ για θέματα αρμοδιότητας του. Κ.λ.π.

Μας ζήτησε να του στείλουμε τις θέσεις μας & τις προτάσεις για ενημέρωση του, έτσι ώστε να ορισθεί νέα συνάντηση για να συζητήσουμε διεξοδικά όλα τα θέματα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις