Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το πανεπιστήμιο Πατρών αναλαμβάνει την προεδρία του δικτύου πανεπιστημίων της Αδριατικής-Ιονίου, UNIANDRION

Το πανεπιστήμιο Πατρών αναλαμβάνει την π...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Πρόεδρος εξελέγη η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου

Στη Γενική Συνέλευση του δικτύου των Πανεπιστημίων Αδριατικής-Ιονίου UNIADRION, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Zadar, στην Κροατία στις 5-6 Μαΐου, Πρόεδρος του δικτύου για το διάστημα Ιούνιος 2016 – Μάιος 2017 εξελέγη  η Πρύτανις του Πανεπιστημίου μας, Καθηγήτρια Β. Κυριαζοπούλου.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης αποφασίστηκε, επίσης, η τροποποίηση του καταστατικού του δικτύου, το οποίο πλέον λαμβάνει την μορφή του συνδέσμου (association) και αποκτά την νομική υπόσταση που του επιτρέπει να υποβάλει ή/και να συμμετέχει σε ερευνητικές / εκπαιδευτικές προτάσεις.

Το UNIADRION είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη μακρο-περιφέρεια Αδριατικής — Ιονίου EUSAIR. Η νέα αυτή καταστατική μορφή τού προσδίδει νέα δυναμική στην διεκδίκηση πόρων στα πλαίσια των προσκλήσεων της ΕΕ, αλλά και της μακροπεριφέρειας. Το δίκτυο σήμερα αποτελείται από 37 Πανεπιστήμια σε οκτώ (8) χώρες, ενώ τη χρονιά αυτή υποβλήθηκαν αιτήσεις ένταξης από τρία νέα Πανεπιστήμια.

Στη φετινή Γ.Σ. το Πανεπιστήμιό μας εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Πρυτάνεως Φοιτητικής Μέριμνας & Υποδομών, Ενέργειας & Αειφορίας, Καθηγητή Γ. Αγγελόπουλο, ο οποίος στην ομιλία του, κατά την ανάληψη της προεδρίας, εστίασε στη σημασία των συνεργιών των Πανεπιστημίων του δικτύου στους τομείς έρευνας και εκπαίδευσης, αλλά και την αναγκαιότητα ανάπτυξης ουσιαστικών συνεργασιών με τη βιομηχανία και τον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας τη σημασία που αποκτά σήμερα η αειφορία και η κυκλική οικονομία.

Προτάθηκαν δε μηχανισμοί που θα στηρίξουν την προσπάθεια διασύνδεσης του ιδιωτικού τομέα / βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις