Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Αρμένισσα εκπρόσωπος στην Eurovision πανηγύρισε με την σημαία της αμφισβητούμενης περιοχής Ναγκόρνο- Καραμπάχ!

Η Αρμένισσα εκπρόσωπος στην Eurovision π...

Η EBU απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στη δημόσια τηλεόραση της Αρμενίας

Μία μέρα πριν τον μεγάλο τελικό της φετινής Γιουροβίζιον και η εντυπωσιακή Ιβέτα Μουκουτσιάν, η αποκαλούμενη «Μπιγιονσέ» της Αρμενίας, που εκπροσωπεί τη χώρα της στον δημοφιλή διαγωνισμό στην Στοκχόλμη και η οποία προκρίθηκε από τον 1ο ημιτελικό της περασμένης Τρίτης, στον τελικό, έβαλε «φωτιά» στη Γιουροβίζιον, όχι μόνο με την εκρηκτική της εμφάνιση αλλά και με την κίνησή της να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στον τελικό κρατώντας τη σημαία του Ναγκόρνο- Καραμπάχ!

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ ως γνωστό είναι μια περιοχή αμφισβητούμενη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν που έχει προκαλέσει σύρραξη ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες.

Η ίδια είπε ότι το έκανε επειδή θέλει να υπάρξει ειρήνη.. Ωστόσο, η EBU, ο φορέας που διοργανώνει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον παρενέβη και ανακοίνωσε πως θα επιβληθεί τιμωρία στην κρατική τηλεόραση της Αρμενίας, καθώς ο κανονισμός δεν επιτρέπει την μετάδοση οποιουδήποτε πολιτικού ή διαφημιστικού μηνύματος.

«Η EBU απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στη δημόσια τηλεόραση της Αρμενίας και θεωρεί ότι η εμφάνιση της σημαίας βλάπτει το προφίλ της Eurovision… Έχουμε πλήρη επίγνωση της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ και τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Θεωρούμε την εμφάνιση της σημαίας μιας εξαιρετικά αμφισβητούμενης περιοχής σοβαρή παραβίαση του άρθρου 1.2.2 του διαγωνισμού που προβλέπει πως “δεν επιτρέπονται μηνύματα που προωθούν, οργανισμούς, ιδρύματα, πολιτικές, εταιρείες, μάρκες προϊόντα ή υπηρεσίες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η τιμωρία θα αποφασιστεί στην επικείμενη συνεδρίαση της EBU, τον Ιούνιο ενώ η διοργανώτρια Αρχή προειδοποίησε πως οποιαδήποτε ανάλογη ενέργεια θα έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό της χώρας από τη φετινή διοργάνωση!

Πηγή - madtv

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight