Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κατάμεστο από κόσμο το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, στο αφιέρωμα στην Πόλυ Πάνου -Παρέστη και ο γιος της Βαγγέλης Πάνου -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κατάμεστο από κόσμο το Συνεδριακό Κέντρο...

Τραγούδησαν Πίτσα Παπαδοπούλου, Λένα Αλκαίου -Έπαιξε η Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του Θοδωρή Γεωργόπουλου

Επιτυχημένα κύλησε η αφιερωματική βραδιά στη μνήμη και προσφορά της Πατρινής στην καταγωγή σπουδαίας λαικής ερμηενύτριας Πόλυς Πάνου.

Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 12/5/2016 και είχε τίτλο «Η Πόλυ της πόλης μας», στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο. Συμμετείχε η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του Πατρινού μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου ενώ κατάμεστη από κόσμο ήταν η μεγάλη αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου που χωράει σχεδόν χίλιους θεατές.

Το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στο έργο της αείμνηστης Πατρινής ερμηνεύτριας, Πόλυς Πάνου, ανέδειξαν τα 60 μπουζούκια του «Εν Χορδώ» και η σπουδαία τραγουδίστρια Πίτσα Παπαδοπούλου, που κράτησε μόνη της ολόκληρο το δεύτερο μέρος τα βραδιάς, ερμηνεύοντας με τον δικό της προσωπικό τρόπο τις επιτυχίες της Πάνου, όπως «Το δίχτυ», «Τι σου ‘κανα και πίνεις», «Ένα σφάλμα έκανα», «Άλλα μου λεν τα μάτια σου», «Τα Παιδιά του Πειραιά», Πάρε το δαχτυλίδι μου», «Εσένα δε σου άξιζε αγάπη» κ.ά.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας, κράτησαν μοναδικά οι Πατρινοί ερμηνευτές Διονυσία Καρόκη και Δημήτρης Δημόπουλος καθώς και η νύφη της Πόλυς Πάνου, η εξαίρετη τραγουδίστρια Γωγώ Βαγενά.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν, όταν στη σκηνή ανέβηκε η Λένα Αλκαίου, που με την συγκινητική ερμηνεία της, εντυπωσίασε το κοινό, μετατρέποντας τη συναυλία σε μια πραγματική μυσταγωγική βραδιά, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Στους ακροατές της συναυλίας διανεμήθηκε δωρεάν η βιογραφία της Πόλυς Πάνου, για την οποία μίλησε συνοπτικά στο κοινό και ο συγγραφέας της, Κώστας Παπασπήλιος.

Για την Ορχήστρα και τον μαέστρο Θοδωρή Γεωργόπουλο, αναφέρθηκε σε σύντομη παρέμβασή της η εκπαιδευτικός Αλέκα Ράπτη ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Την όμορφη εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Βαγγέλης Πάνου, γιος της μεγάλης τραγουδίστριας. Παρέστησαν επίσης, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλοι μαζί για την Πάτρα», Βίβιαν Σαμούρη, ο πρ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλέξης Σκαρμέας και από την Αθήνα, ο διάσημος οργανοποιός, Παναγιώτης Βάρλας, ο σολίστ του μπουζουκιού και επί χρόνια συνεργάτης του Χρήστου Νικολόπουλο και του Γιώργου Νταλάρα, Μάκης Μαυρόπουλος κ.ά.

*Την οργάνωση της παραγωγής, είχε η Μαρία Μπακοπούλου, τη σκηνοθεσία της παράστασης ο Θάνος Μπαλαφούτης ενώ το χορευτικό μέρος, επιμελήθηκαν οι χοροδιδάσκαλοι, Βασιλική Σιβρήκα και Νίκος Κοτσόκολος.

Στη φωτ. διακρίνονται οι Θοδωρής Γεωργόπουλος, η Γωγώ Βαγενά, ο Βαγγέλης Πάνου και η Λένα Αλκαίου.

Στη φωτ. διακρίνονται οι Θοδωρής Γεωργόπ...

Στη φωτ. διακρίνονται οι Θοδωρής Γεωργόπουλος, η Γωγώ Βαγενά, ο Βαγγέλης Πάνου και η Λένα Αλκαίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight