Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Εντυπωσίασαν χθες οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αρσακείου - Υιοθέτησαν το Ρωμαϊκό Ωδείο - ΔΕΙΤΟ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Εντυπωσίασαν χθες οι μαθητές και ...

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση

Εντυπωσιάσαν την Πέμπτη το απόγευμα μαθητές και μαθήτριες των Αρσακείων σχολείων της Πάτρας, με μια ενδιαφέρουσα δράση τους. Πρόκεται για μια Πολιτιστική Διαδρομή στη Ζώνη του Θεάματος της πόλης μας και στην Εκδήλωση Υιοθεσίας του Ρωμαϊκού Ωδείου από το Αρσάκειο Πατρών.
Σημείο εκκίνησης το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-2ος Σταθμός το Αμφιθέατρο-Στάδιο και τελικός προορισμός το Ρωμαϊκό Ωδείο όπου έλαβε χώρα η τελική φάση της πολιτιστικής διαδρομής με την Υιοθεσία του μνημείου με θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Γ Γυμνασίου του Αρσακείου Πατρών.
Πρόκειται για μια πολιτιστική διαδρομή, που συνδέει το παρόν με το παρελθόν, αναδεικνύει την ιστορική συνέχεια της θεατρικής και μουσικής παιδείας της πόλης των Πατρών με κορύφωση την Υιοθεσία του Ρωμαϊκού Ωδείου: Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα
Κύρια επιδίωξη ήταν να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν, να αγκαλιάσουν και να προστατεύσουν τα αρχαία θέατρα της περιοχής μας, αλλά και η ευαισθητοποίηση όλων μας για τα σπουδαία μνημεία που βρίσκονται στον κεντρικό αστικό ιστό της πόλης των Πατρών.

Συμετείχε η τάξη της Γ΄ Γυμνασίου του Αρσακείου Πατρών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος και ο Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Βασίλειος Λαμπρινουδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παραπάνω πολιτιστικό πρόγραμμα του Αρσακείου σχολείου της Πάτρας γίνεται σε συνεργασία με τo τμήμα Πολιτιστικών προγραμμάτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας καθώς και με την κίνηση Πολιτών «Διάζωμα».

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι Υπεύθυνοι του Πολιτιστικού Προγράμματος καθηγητές κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης (Θεολόγος), κ. Χαρίκλεια Παλυβού (Φιλόλογος) και κ. Αικατερίνη Γεωργίου (Φιλόλογος, Διευθύντρια Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών).

Τη σκηνοθεσία των δρώμενων ανέλαβε η Παναγιώτα Δούβου (Θεατρολόγος), τη μουσική επένδυση η Χαρίκλεια Λυμπεροπούλου (καθ. Μουσικής) και την κινησιολογία η Ευρώπη Λώλου (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής).

Τέλος στην όλη οργάνωση της εκδήλωσης έχει συνδράμει  η Γεωργία Μανωλοπούλου, Υπεύθυνη εκπαιδευτικής δράσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών/ΕΦΑΑ και μέλος της κίνησης πολιτών «Διάζωμα»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight