Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τον "κόφτη",τους έμμεσους φόρους και τα κόκκινα δάνεια, μέχρι τις 22 Μαΐου

Ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο με τον "...

Με τη διαδικασία του επείγοντος

Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει εκτός από τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, τον περιβόητο «κόφτη» και τους έμμεσους φόρους, τα «κόκκινα» δάνεια και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 22 Μαΐου, όπως αποσαφηνίστηκε κατά τη διάρκεια  της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.Ωστόσο, μένει να διευκρινιστεί πλήρως με ποια μορφή θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση.


Μέχρι στιγμής το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιλεγεί η μορφή του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος, κάτι που σημαίνει ότι θα συζητηθεί δυο ημέρες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή (πιθανώς Πέμπτη-Παρασκευή) και δυο ημέρες στην Ολομέλεια (Σάββατο-Κυριακή). Πάντως τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό και θα κριθεί από το πότε θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση η οποία συντάσσει το εν λόγω πολυνομοσχέδιο. 

Αν αυτό καταστεί δυνατόν εγκαίρως, τότε δεν θα χρειαστεί να εξαντληθεί το περιθώριο ημερών που υπάρχει εν όψει της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Eurogroup στις 24 Μαΐου. Βάσει του επικρατέστερου σεναρίου, σύμφωνα με αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές, το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης την προσεχή Δευτέρα 16 Μαΐου, την επομένη ημέρα θα περάσει από το ΓΛΚ και ακολούθως αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή την Τρίτη το βράδυ ή το αργότερο την Τετάρτη 18 Μαΐου. 

Στην περίπτωση που τα χρονοδιαγράμματα αυτά δεν «κυλήσουν», τότε δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να οδηγηθεί στην επιλογή της κατεπείγουσας διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, δηλαδή εντός δυο ημερών (μια ημέρα στην επιτροπή και μια ημέρα στην Ολομέλεια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα βήματα για την αξιολόγηση, ο κόφτης δαπανών και η ... - Thebest.gr

Ποιοι και από πότε θα χάσουν τα περισσότερα με τον ... - Thebest.gr

Οριστικό! Συμφώνησαν σε όλα Ελλάδα και πιστωτές – Τι ... - Thebest.gr

Μειώσεις μισθών και συντάξεων 8% από τον αυτόματο ... - Thebest.gr

Έρχονται μειώσεις μισθών από τον Ιούλιο στο Δημόσιο - Τι ... - Thebest.gr

 

πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις