Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μεγάλη δασική πυρκαγιά στα Αργυρά και το Καστρίτσι - "Προπονείται" η πυροσβεστική

Πάτρα: Μεγάλη δασική πυρκαγιά στα Αργυρά...

Άσκηση της πυροσβεστικής

Μεγάλη δασικη πυρκαγιά στα Αργυρά και το Καστρίτσι, προβλέπει το σενάριο της άσκησης της πυροσβεστικής, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου, στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και προκειμένου, να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση.

Η άσκηση έχει πορογραμματιστεί γιαστις 12-05-2016 ημέρα Πέμπτη, στις 09:00 το πρωί. Η άσκηση δασικής πυρκαγιάς θα είναι, σύμφωνα πάντα με το σενάριο, μεγάλης έκτασης (1000 έως 1500 στρεμμάτων), και έχει την κωδική ονομασία «ΔΙΑ-ΠΥΡΟΣ 2016» καιγίνεται σε πραγματικές συνθήκες, στην ευρύτερη δασική περιοχή δυτικά της Τ.Κ. Αργυρών και βορειοδυτικά της Τ.Κ. Άνω Καστριτσίου της Περιφερειακής Ενότητας  Αχαΐας.

Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η διαπίστωση σε ρεαλιστικές συνθήκες της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση φορέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις