Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε λιγότερο από έναν μήνα ξεκινά ο «Γολγοθάς» των Πανελληνίων εξετάσεων – Πως κατανέμονται οι θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ – Προτεινόμενα θέματα από το thebest.gr

Σε λιγότερο από έναν μήνα ξεκινά ο «Γολγ...

Αναλυτικοί πίνακες με τους εισακτέους σε κάθε Σχολή

Η αυλαία ανοίξει στις 16 Μαΐου για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων, ενώ μία ημέρα αργότερα θα μπουν στη «μάχη» και εκείνοι των ΕΠΑΛ. Οι συνολικές θέσεις των εισακτέων στα ΑΕΙ έχει καθοριστεί φέτος στις 69.985, με τις 43.855 να αφορούν στις πανεπιστημιακές σχολές και τις 26.130 τα ΤΕΙ.

Πανελλήνιες 2016 : Προτεινόμενα Θέματα για "Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Γ΄ Λυκείου" και "Νεοελληνική Γλώσσα ΕΠΑΛ Γ΄ Λυκείου"

Ήδη από την Μεγάλη Τρίτη έχουν αναρτηθεί τα μηχανογραφικά δελτία στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορούν να μελετήσουν ή και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει, ενώ οδηγίες σε ότι αφορά την ηλεκτρονική υποβολή τους, αναμένεταιο να δοθούν το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, την κατανομή των θέσεων εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ανάλογα με την κατηγορία των υποψηφίων που θα τις διεκδικήσουν, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ώρα οι προβλέψεις για τις βάσεις των σχολών που θα προκύψουν μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2016 μιλούν για πτώση μεγαλύτερη των 600 μονάδων που θα φτάσει ως και τις 4.000 μονάδες.

Σύμφωνα με την Ημερησία για φέτος αναμένεται πως οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές όπως στις ιατρικές θα παρουσιάσουν πτώση τουλάχιστον 600 μορίων με την Ιατρική Σχολή της Αθήνας να κινείται στα 18.500 μόρια.

Αντίστοιχα οι Νομικές Σχολές θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα με εκείνη της Αθήνας να προβλέπεται ότι θα έχει βάση εισαγωγής τα 17.500 μόρια, ενώ οι βάσεις στις πολυτεχνικές σχολές θα κινηθούν 1.000 μόρια χαμηλότερα.

Πάνω από 2.000 μόρια θα είναι η πτώση των βάσεων σε σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης, ενώ στα παιδαγωγικά τμήματα όπως αυτό στα Ιωάννινα αναμένεται να πέσουν ως και 4.000 μόρια.

Από τις συνολικά 69.650 θέσεις εισακτέων (στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται τα Τμήματα Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), οι 43.520 θέσεις αποδίδονται στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ενώ οι 26.130 θέσεις αποδίδονται στα ΤΕΙ, στην Ανώτατη Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ).

Στους υποψηφίους που συμμετείχαν τελευταία φορά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των ετών 2015 ή 2014 και που θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους με τη διαδικασία του 10% των θέσεων εισακτέων αποδίδονται συνολικά 7.001 θέσεις, από τις οποίες τις 4.214 θέσεις θα τις διεκδικήσουν οι υποψήφιοι του 2015 και τις 2.787 θέσεις θα τις διεκδικήσουν οι υποψήφιοι του 2014.

Στους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ΓΕΛ έτους 2016 με το παλαιό και με το νέο σύστημα εισαγωγής θα αποδοθούν συνολικά 57.991 θέσεις, από τις οποίες οι 2.315 θέσεις αφορούν το παλαιό σύστημα (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ομάδα Β’) και οι 55.676 θέσεις αφορούν το νέο σύστημα ΓΕΛ.

Αντίστοιχα στους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ημερησίων ΕΠΑΛ έτους 2016 με το παλαιό και με το νέο σύστημα εισαγωγής θα αποδοθούν συνολικά 4.395 θέσεις, από τις οποίες οι 724 θέσεις αφορούν το παλαιό σύστημα (ΕΠΑΛ Ομάδα Α’) και οι 3.671 θέσεις αφορούν το νέο σύστημα ΕΠΑΛ.

Επίσης στους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών ΕΠΑΛ με το παλαιό σύστημα (ΕΠΑΛ Ομάδα Α’) θα αποδοθούν 263 θέσεις.

Τέλος, οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών ΓΕΛ με το παλαιό και το νέο σύστημα εισαγωγής θα διεκδικήσουν συνολικά 952 θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων, από τις οποίες οι 441 θέσεις αφορούν το παλαιό σύστημα (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ομάδα Β’) και οι 511 θέσεις αφορούν το νέο σύστημα ΓΕΛ.

Δείτε αναλυτικά τις θέσεις:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις