Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο κέντρο φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας ο Δήμαρχος Πατρέων - Παρέδωσε παιχνίδια και γραφική ύλη για τα παιδιά - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στο κέντρο φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας...

Στο κέντρο φιλοξενούνται 340 πρόσφυγες

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη της Ηλείας επισκέφθηκαν χθες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της ομόφωνης απόφασης της Περιφερειακής ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, να δοθούν παιχνίδια και γραφική ύλη στα παιδιά πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο χώρο.

Στο χώρο συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο οποίος και τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί.

Στο κέντρο φιλοξενούνται 340 πρόσφυγες, στην συντριπτική πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. Πάνω από το 60% των οικογενειών που φιλοξενούνται στο χώρο έχει συγγενικό πρόσωπο που βρίσκεται σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Κύριο αίτημα των προσφύγων αποτελεί να μπορέσουν άμεσα να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

Η υποδομή λειτουργεί με την προσπάθεια του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, και με τη στήριξη και την αλληλεγγύη φορέων. Αναφέρθηκαν από τους ίδιους τους πρόσφυγες σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη σίτιση τους (μέσω catering) και την ανύπαρκτη κρατική υποδομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο χώρο, όπου η τεράστια πλειοψηφία είναι μικρά παιδιά και αρκετές γυναίκες είναι στη διαδικασία της κύησης. Σοβαρό πρόβλημα επίσης δημιουργείται και με την καταγραφή των προσφύγων η οποία  μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στην Αθήνα.

Οπως αναφέρει ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωσή του:

Επιβεβαιώνεται η ορθότητα της θέσης της Δημοτικής Αρχής που αφορά τους χώρους προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων που πρέπει να λειτουργούν με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σε αυτά τα κέντρα, πρέπει να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, εγκύους, ΑΜΕΑ, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας οργάνων.

 

Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να βρίσκεται αλληλέγγυος και θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τους πρόσφυγες αξιοποιώντας όλες τις υποδομές και τις δυνατότητες που έχει, αξιοποιώντας το σύνολο των δομών και των υπηρεσιών του.

 

Είμαστε αλληλέγγυοι, στηρίζουμε τον αγώνα των προσφύγων και των μεταναστών για μία καλύτερη ζωή. Στηρίζουμε το αίτημά τους για την απευθείας μεταφορά τους από τις γειτονικές χώρες πρώτης υποδοχής και την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις