Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιτωλοακαρνανία: Φιλοζωική οργάνωση καταγγέλει ακραία κακοποίηση ζώων

Αιτωλοακαρνανία: Φιλοζωική οργάνωση κατα...

Εκκωφαντική έλειψη παιδείας στην

Ακραίες καταστάσεις καταγγέλονται από τη φιλοζωική οργάνωση Αγρινίου. Μάλιστα εθελόντρια της οργάνωσης και εκπαιδευτικός μιλά με σκληρή γλώσσα για την ανύπαρκτη παιδεία κάποιων στον νομό.

"Αντιμετωπίζουμε ακραία περιστατικά κακοποίησης που καταδεικνύουν το πολύ χαμηλό παιδείας του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Μαζί με την Κρήτη δυστυχώς, είναι τα χειρότερα μέρη για να είσαι…ζώο. Στις φόλες δεν θα αναφερθώ, ανήκουν πλέον στα…light περιστατικά. Συχνότατοι οι πυροβολισμοί, το κάψιμο ζώων, το κρέμασμα. Ειδικότερα το κρέμασμα, θεωρείται πολύ συνηθισμένο.

Τα κρεμάνε και τα αφήνουν στα δέντρα, για να τα βλέπουν οι περιστατικοί. Τα θύματα τους, τα αντικρίζουν ακόμη και τα παιδιά. Δεν φαίνεται όμως να απασχολεί κανέναν, αν ένα παιδί τραυματίζεται ψυχικά από αυτό που βλέπει. Τα μικρά παιδιά δεν θα έπρεπε ποτέ να βλέπουν τέτοια πράγματα. Αλλά δυστυχώς τα περιστατικά είναι τόσα πολλά, που δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά.

Κάθε φορά που γεννάει μια σκυλίτσα, την οποία οι ιδιοκτήτες της, δεν φρόντισαν να την στειρώσουν, βάζουν τα κουτάβια σε μια σακκούλα και την πετάνε στο ρέμα, στο ποτάμι, στα σκουπίδια. Γεμάτοι οι κάδοι σκουπιδιών με νεογνά. Πολλά από αυτά τα έσωσαν τελευταία στιγμή οι εθελοντές, τα πήραν μαζί τους και τα μεγάλωσαν. Έχω αναλάβει και εγώ τέτοια ζωάκια. Δυστυχώς αυτή η συμπεριφορά κατατάσσει την Ελλάδα στην κατηγορία του… «Μεσαίωνα».

Αφήστε δε, που έχουμε κυριολεκτικά ξεφτιλιστεί στα βλέμματα των διεθνών μας φίλων. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα λόγω των κρουσμάτων κακοποίησης. Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί, αν η Δικαιοσύνη και τα ελληνικά σχολεία δεν αναλάβουν ενεργότερο ρόλο", τονίζει η Εύα Σκεντέρη, εκπαιδευτικός και εθελόντρια της Φιλοζωϊκής Οργάνωσης Αγρινίου.

agriniopress.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις