Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την Παρασκευή 6 Μαΐου η Γιορτή των Λουλουδιών στα Ψηλαλώνια της Πάτρας

Την Παρασκευή 6 Μαΐου η Γιορτή των Λουλο...

Θα στηθούν περίπου 17-18 πάγκοι ανθοπωλών

Μπορεί η αργία – απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς λόγω του ότι φέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα, να μεταφέρθηκε ως γνωστό για την Τρίτη 3 Μαίου 2016, ωστόσο το έθιμο της Γιορτής των λουλουδιών που είθισται να γίνεται στα Ψηλαλώνια της Πάτρας την παραμονή της Πρωτομαγιάς, θα πραγματοποιηθεί άλλη μέρα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή της Διακαινησίμου (της Ζωοδόχου Πηγής) 6 Μαίου 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η παραδοσιακή αυτή εκδήλωση που φέρνει όλο τον κόσμο στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων για να «πιάσει το Μάη», προετοιμάζεται από τον τοπικό σύλλογο ανθοπωλών της Πάτρας σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και οι πάγκοι – κιόσκια που θα στηθούν φέτος θα είναι 17-18, αριθμός που είναι αλήθεια, μικρότερος σε σχέση με άλλες χρονιές.

Όπως ανέφερε η ανθοπώλις Αθηνά Ακτύπη στο thebest.gr, το κόστος για τον κάθε πάγκο είναι περίπου 110 ευρώ και περιλαμβάνει το στήσιμο – τοποθέτηση του πάγκου και της τέντας μαζί με μία λάμπα φωτός.

Είναι γεγονός πως το έθιμο καλά κρατεί όλα αυτά τα χρόνια και συνδυάζεται και με άλλες δράσεις και εκδηλώσεις όπως χορευτικά από το τμήμα του Δήμου Πατρέων και άλλες ομάδες και συλλόγους, εκθέσεις φωτογραφίας από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας, συναυλίες, κ.α.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί το πρόγραμμα των άλλων εκδηλώσεων την συγκεκριμένη βραδιά. Πάντως είναι σίγουρο, εφόσον το επιτρέψει και ο καιρός πως το κάτω μέρος της πλατείας Υψηλών Αλωνίων όπου θα στηθούν οι πάγκοι των ανθοπωλών και όλη η πλατεία θα πλημμυρίσουν από κόσμο. Η γιορτή αυτή προσφέρει μία σημαντική ανάσα στους επαγγελματίες ανθοπώλες αλλά καλό τζίρο κάνουν και τα μαγαζιά εστίασης και αναψυχής. Ειδικά στις καφετέριες, πιτσαρίες των Υψηλών Αλωνίων και της Τριών Ναυάρχων είναι δύσκολο να βρει κανείς τραπέζι τη μέρα αυτή.

Το μαγιάτικο στεφάνι αναμένεται να κυμανθεί στα 20 ευρώ με τα πιο σπέσιαλ να φτάνουν τα 30 ευρώ. Πάντως οι ανθοπώλες και εν προκειμένω η κυρία Ακτύπη, όπως μας είπε, ζητούν την συνδρομή και βοήθεια της αστυνομίας και του Δήμου ώστε να πατάξει το φαινόμενο των πλανόδιων που γυρίζουν την πλατεία τη μέρα της γιορτής και πουλούν λουλούδια και στεφανάκια χωρίς φυσικά να κόβουν αποδείξεις.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις