Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: H φορολογία «τρώει» το ακίνητο- Στο μισό έχουν πέσει τα ενοίκια τα τελευταία 5 χρόνια της κρίσης

Αχαΐα: H φορολογία «τρώει» το ακίνητο- Σ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

«Ποινικό αδίκημα να έχεις ακίνητη περιουσία» λέει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας

Το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο φέρνει νέα δεδομένα στα φορολογία των ενοικίων και όπως φαίνεται,χαμένοι από τη νέα κλίμακα φορολόγησης των ενοικίων είναι ακόμη και οι μικροϊδιοκτήτες που εισπράττουν ενοίκια της τάξης των μερικών εκατοντάδων ευρώ ετησίως.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη πρακτικά η κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στο χώρο της ακίνητης περιουσίας έχει οδηγήσει σε φορολόγηση της τάξεως του 50% του εισοδήματος και της κατοχής του ακινήτου, αν συνυπολογίσει κανείς τον φόρο του εισοδήματος από το ακίνητο, τον ΕΝΦΙΑ κλπ.

«Εξανεμίζεται η δυνατότητα όχι να έχεις εισόδημα, αλλά να συντηρήσεις το ακίνητο. Ποινικοποιείται η κατοχή ιδιοκτησίας, όταν κάποτε ήταν μοχλός ανάπτυξης.

Στην Πάτρα και την Αχαΐα αρκετά ακίνητα (σπίτια κι επαγγελματική στέγη) μένουν χωρίς ενοικιαστές, όπως είναι φανερό, ενώ αρκετοί από τους ενοικιαστές, οφείλουν μισθώματα. «Έχει γίνει της μόδας αυτό. Ο μέσος όρος οφειλόμενων ενοικίων ανέρχεται σε έξι μήνες» αναφέρει η κυρία Αθανασιάδη.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι λόγω της μη ζήτησης τα ενοίκια τα τελευταία 5 χρόνια έπεσαν δραματικά, σημειώνοντας μείωση ακόμα και 50% σε ότι αφορά τις κατοικίες, ενώ εκπτώσεις έγιναν και σε χώρους που προορίζονται για επαγγελματική χρήση.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάση  υπενθυμίζει ότι  προ κρίσης οι γκαρσονιέρες ενοικιάζονταν περίπου 300 ευρώ, τα δυάρια 400 και σήμερα οι τιμές μειώθηκαν για τις μεν πρώτες στα 120 έως 150 ευρώ κατά μέσο όρο και για τα μεν δεύτερα γύρω στα 200 και κάτι ακόμα, ευρώ.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις