Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πρωτοφανές - Ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός της Ρουμανίας από την φετινή Eurovision, μόλις 18 μέρες πριν τον διαγωνισμό

Πρωτοφανές - Ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός ...

Θα διαγωνιζόταν στον 2ο ημιτελικό στις 12 Μαίου 2016

Μπορεί στην ειδική εκπομπή παρουσίασης των βίντεο κλιπ των φετινών τραγουδιών του 61ου πανευρωπαικού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, με παρουσιαστή τον Κύπριο τραγουδιστή Κωνσταντίνο Χριστοφόρου (η 2η εκπομπή με τα τραγούδια του 2ου ημιτελικού μεταδόθηκε το Σάββατο 23/4/2016 από την ΕΡΤ στις 22.00) να είχε συμπεριληφθεί και θα παρουσιαζόταν 12ο στη σειρά του 2ου ημιτελικού στις 12 Μαίου 2016, ωστόσο τελικά αποκλείστηκε.

Ο λόγος για τo τραγούδι και φετινή συμμετοχή της Ρουμανίας, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Πιο συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (UER) ενημέρωσε το TVR, το κρατικό κανάλι της Ρουμανίας πως η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός διαγωνισμού, εξαιτίας του χρέους του, το οποίο ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ (όπως γράφτηκε οι οφειλές φτάνουν τα 14 εκατομμύρια ευρώ).

Η ανακοίνωσή είχε ως εξής: «Η Ρουμανία κινδυνεύει να μην γίνει αποδεκτή στον διαγωνισμό της Eurovision ούτε να της παραχωρηθεί δορυφορικό σήμα που θα της επέτρεπε να μεταδώσει τον διαγωνισμό». Από την πλευράς τους, οι ιθύνοντες του κρατικού καναλιού της Ρουμανίας τόνισαν πως «το TVR ζήτησε να υπάρξει κατανόηση και ανεκτικότητα μπροστά στην καταστροφική οικονομική του κατάσταση, ένα αίτημα που εισακούστηκε από την UER, η οποία έως σήμερα αναβάλει τη λήψη δραστικών μέτρων».

Oι δυο πλευρές προσπάθησαν να βρουν μια λύση, αλλά τελικά όπως φάνηκε δεν τα κατάφεραν και έτσι η EBU έκανε γνωστό τον αποκλεισμό της Ρουμανίας. Η Ρουμανία επρόκειτο να εκπροσωπηθεί στον εξαιρετικά δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον στην Στοκχόλμη της Σουηδίας από τον Ovidiu Anton και το τραγούδι του με αγγλικό στίχο «Στιγμή της Σιωπής – Moment of silence». Έτσι οι χώρες που θα διαγωνιστούν στον 2ο ημιτελικό προκειμένου να καταφέρουν να προκριθούν στον μεγάλο τελικό της 14ης Μαίου, θα είναι 18 και όχι 19.

Στον 2ο ημιτελικό θα δούμε και θα ακούσουμε και την Αυστραλία που θα πάρει μέρος για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Γιουροβίζιον. Εκπροσωπείται  από την εξαιρετική ερμηνεύτρια Dami Im και το ωραίο κομμάτι «Sound Of Silence».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight