Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Μαθητές έφεραν την άνοιξη στο κέντρο της πόλης -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μαθητές έφεραν την άνοιξη στο κέν...

Φύτεψαν άνθη και φυτά

Άλλαξε μορφή το κέντρο της πόλης την Τρίτη μετά την ανοιξιάτικη παρέμβαση που επιφύλαξαν μαθητές της Πάτρας. Φύτεψαν άνθη και φυτά χαμηλής βλάστησης με την συνδρομή εργαζομένων του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακόινωση:

"Στο πλαίσιο της   Εβδομάδας  Ευαισθητοποίησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που συνδιοργανώνουν  φέτος για τέταρτη χρονιά η «Πελοπόννησος» και η Ιντεραμέρικαν, με την συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας και του ΣΚΑϊ και τη σύμπραξη δεκαοχτώ φορέων  της  Αχαΐας, διενεργήθηκαν δωρεάν προληπτικός έλεγχος σε παιδιά, οπτικός έλεγχος, συγκεντρώθηκαν φάρμακα και τρόφιμα.

Επίσης συνεχίστηκε η συγκέντρωση τροφίμων στα σούπερ  μάρκετ: Κρόνος, Ανδρικόπουλος, Αράπης, Βασιλόπουλος, Μαρινόπουλος  καθώς επίσης και σε όλα τα καταστήματα coffee island στην Πάτρα.

Παράλληλα το Διαγνωστικό Κέντρο ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ διενεργεί δωρεάν σε συγκεκριμένο αριθμό συμπολιτών εξετάσεις και συγκεκριμένα ψηφιακή μαστογραφία, μέτρηση οστικής πυκνότητας και βιταμίνης D.

Η προληπτική εξέταση των παιδιών έγινε από εθελοντές  γιατρούς της παιδιατρικής κλινικής του ΠΓΝΠ  διευθυντής της οποίας είναι ο κ. Γαβριήλ Δημητρίου.

Επικεφαλής της ομάδας  ήταν ο Ιωάννης Γιαννακόπουλος ο οποίος πλαισιώνονταν από τους:  Ελένη Παπαχατζή, Σωτήρη Φώζα, Βασίλη Κάβουρα, Γιάννη Αναστασόπουλο, Σπύρο Τσιρώνη,  Γεράσιμο Παρασκευόπουλο, Ζώη Παρασκευή, Μίλη Παρασκευή και Δημήτριος Μπούσιας.

Σε όσα παιδιά εντοπίστηκαν παθολογικά ευρήματα παραπέμφθηκαν για δωρεάν εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.  Εθελοντές φοιτητές του Τμήματος Οπτικής και Οπτικομετρίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος με τη συνδρομή του οφθαλμιάτρου της πόλης Γιάννη Λεπίδα  έκαναν δωρεάν μετρήσεις  οπτικής οξύτητας.

Εθελοντές μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας συνέχισαν και χθες τη συγκέντρωση φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο.

Ως κορυφαία εκδήλωση της χθεσινής ημέρας χαρακτηρίζεται η δράση των μαθητών που  άλλαξαν την εικόνα της πόλης. Με την καθοριστική  συνδρομή του αν. Τμηματάρχη Κώστα Μέρκου και των εργαζομένων Σπυριδούλας Κυρίτση και Βασίλειου Χρυσόπουλου του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Πατρέων,  οι μικροί μαθητές γέμισαν με άνθη τις ζαρντινιέρες του κέντρου. Στη δράση συμμετείχαν το 15ο Νηπιαγωγείο (Στρούμπειο) με επικεφαλής τη νηπιαγωγό  Γεωργία Παγανιά, οι μαθητές του  1ο Ειδικού Σχολείου με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών  τους Όλγας Γεωργοπούλου, Φένιας Καρπίτη, Αποστόλη Κόλια και Μάνιας Ασημακοπούλου, οι μαθητές του Ε1 και του Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου (Στρούμπειο) συνοδεία των δασκάλων τους   Εύης Πεσματζόγλου και  Χρήστου Χαρμπίλα, οι μαθητές της Β’ και ΣΤ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου με τη συνοδεία των δασκάλων Βάσως Σταφίδα, Ελένης Τσαρδούνη και Φάνη Ζάγουρα, και οι μαθητές της Δ’ και Ε΄ τάξης με τις δασκάλες τους Κωνσταντίνα Μαρασλή και Γεωργία Ζώντου".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις