Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον καταυλισμό της οδού Ευρώτα στην Πάτρα- Τον χαρακτήρισε "μικρή Ειδομένη"

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον καταυλισ...

Τι απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στον καταυλισμό της οδού Ευρώτα στην Πάτρα, ο οποίος έγραψε τη δική του ...ιστορία σε ό,τι αφορά τους μετανάστες τα πρηγούμενα χρόνια, αναφέρθηκε σήμερα στην Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη"Δύο μικρές Ειδομένες είχαμε, μια στην Πάτρα με 3.500 ανθρώπους κα μια στην Ηγουμενίτσα, αλλά δεν είδα να λέτε τότε τίποτα" 
Αναφερόμενος δε προς τον αρχηγό της ΝΔ ανέφερε «είναι ηλίου φαεινότερο ότι σκοπός σας είναι να ψαρέψετε στα θολά νερά το ακροδεξιό ακροατήριο που διεκδικείτε με την Χρυσή Αυγή. Ενδεχομένως είναι να συσπειρώσετε την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός σας την ώρα που εκεί δημιουργούνται νέες φυγόκεντρες τάσεις και πολιτικοί σχεδιασμοί» και συμπλήρωσε «το έχουμε ξαναδεί το έργο αλλά δεν έχετε αντιληφθεί την ζημία όταν επιχειρείτε να μετατοπίσετε ατζέντα στο ακροδεξιό άκρο. Επιμένετε κοντόφθαλμα να θεωρείτε ότι έχετε το προβάδισμα σε αυτή την ατζέντα. Έναντι τίνος; Όποτε σηκώστε ακροδεξιά παντιέρα απέναντι στην Αριστερά τροφοδοτήσατε την Χρυσή Αυγή και όχι την ΝΔ. Είναι κρίμα και για την δική σας παράταξη και γι εσάς προσωπικά. Καλύπτετε πλήρως τα έργα του κ. Σαμαρά και τώρα υιοθετείτε και την ακροδεξιά του γραμμή».

«Απεναντι στους ντελάληδες του φόβου η κοινωνία έχει αντισώματα αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες» είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι διαψεύστηκαν όσοι ανέφεραν ότι η χώρα θα μετατραπεί σε απέραντο καταυλισμό, «ότι η χώρα δεν έγινε απέραντο hot spot. Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο» και επιτέθηκε στην ΝΔ λέγοντας ότι «είναι στάση εθνικά ανεύθυνη της ΝΔ. Η χώρα δεν αντιμετωπίζει ζήτημα ασφάλειας».

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε την πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου αναφέροντας ότι σηματοδοτεί την διεθνή αναγνώριση των προσπαθειών της χώρας για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Παράλληλα ο ίδιος ευχαρίστησε τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και του ελληνικού Στρατού.

«Η Ελλάδα είναι παράδειγμα Δημοκρατίας και Ελευθερίας. Μια πολιτεία που διέπεται από κανόνες και αρχές... Η δράση των οργάνων οφείλουμε να ελέγχεται με κανόνες. Η Δημοκρατική διακυβέρνηση απαιτεί από την ΕΛΑΣ την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και τη διασφάλιση δημόσιας τάξης με αποφυγή αστυνομικής αυθαιρεσίας και προστασία δικαιωμάτων» είπε για να προσθέσει «τα όργανα της τάξης οφείλουν να δρουν με ήπιο και μελετημένο τρόπο. Κάθε αστυνομικός να γνωρίζει ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές στο τι μπορεί να πράξει. Το δικό μας δόγμα είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή. Παραλάβαμε αστυνομία με σκοπό την καταστολή όπως η ομάδα Δέλτα. Η ΝΔ πέρα από την ιδεολογία της είναι προσκολλημένη σε μια δράση της αστυνομίας που θυμίζει παλιότερες εποχές. Πρόσφατα μας κατηγόρησαν γιατι οι αστυνομικοί στην Ειδομένη δεν αντέδρασαν όπως οι Σκοπιανοί. Που θα οδηγούσε μια τέτοια συμπεριφορά; Μελετάμε σχέδιο για τον μεθοδικότερο έλεγχο των Πόλεων! Ήπιος τρόπος στην κοινωνική διαμαρτυρία και άτεγκτος στο έγκλημα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις